Tips bij het laten uitgroeien van je pony

Pony laten uitgroeien: leuke kapsels

Het hebben van een pony was een tijdje geleden (en eigenlijk nu nog steeds!) helemaal in. Veel meiden hebben dan ook een pony genomen om te kijken of het ze leuk staat. Helaas blijkt vaak dat het bij de beroemdheden op tv nét iets leuker staat of men komt tot het besef dat een pony minder gemakkelijk te stylen is dan van tevoren werd gedacht. En zit er dus maar één ding op: de pony weer lang laten groeien. Maar ook dit is niet zo eenvoudig! Als je lang haar hebt zal het namelijk ongeveer drie jaar duren voordat je pony dezelfde lengte heeft als de rest van je haar. Om er voor te zorgen dat je er in de tussentijd stijlvol bij loopt, zijn hieronder de leukste kapsels geselecteerd zodat je er leuk bij kunt lopen wanneer je je pony laat uitgroeien en bovendien genoeg kunt variëren. Wedden dat het met onderstaande haarstijlen niemand zal opvallen dat je je pony laat uitgroeien!

Maak je pony korter door deze te krullen

Wanneer je pony net voor je ogen begint te groeien, is je pony vaak niet lang genoeg om er iets leuks mee te doen. Maar je kunt hem ook niet zo laten omdat hij steeds voor je ogen schuift. Wat je in dit geval kunt doen, is je pony krullen. Wanneer het haar gekruld is, lijkt het een stuk korter. Je pony blijft dan netjes op zijn plaats en zal ongeveer zijn oude lengte hebben. Je kunt ervoor kiezen om de rest van het haar ook te krullen, maar dit hoeft niet. Wees hierin speels en vind een manier die je leuk staat en waarbij je je goed voelt.

Schuif je pony aan de kant

Wanneer je pony te lang is, kun je hem heel gemakkelijk aan de kant schuiven. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is je haarscheiding anders te verdelen. Kam je haar naar één kant en kam de pony mee. Als je dik haar hebt, dan is het wel een goed idee om het haar van tevoren te stijlen omdat de pony anders te dik is. En dan valt het op dat je je pony probeert te verbergen!

Doe je pony naar achteren

Wanneer je je pony laat groeien, kun je deze ook naar achteren schuiven natuurlijk! Wederom geldt hierbij: heb je dik haar van jezelf, stijl het dan van tevoren. Dit geeft een heel sexy en speels effect. Het enige wat je hoeft te doen, is je pony recht naar achteren kammen. Zet de pony vervolgens vast met haarschuifjes in je eigen haarkleur zodat ze niet zichtbaar zijn. Je kan ook haarspeldjes of klipjes gebruiken hiervoor.

Maak een vlecht aan één kant van je gezicht

Als je helemaal niet wilt dat het te zien is dat je een pony hebt/had, dan kun je een vlecht maken aan één kant van je gezicht. Het staat ook nog eens jong en speels. Je gaat als volgt te werk; kam je pony naar één kant van je gezicht. Je kunt een rechte scheiding of een zijscheiding in je haar maken, dat maakt niet zo veel uit. Maak vervolgens een vlecht van de pony en pak ook een pluk haar mee dat aan de zijkant van je gezicht zit. Als je aan het eind van de pony bent gekomen, ga je verder met het andere plukje haar. Het zal niet te zien zijn dat je een pony hebt wanneer de vlecht af is (zie foto).

Paardenstaart

Een andere simpele oplossing is om je haar in een paardenstaart te doen. Kam je haar hiervoor strak naar achteren en kam de pony mee. Maak de paardenstaart in je haar en zet vervolgens je pony vast met haarschuifjes. Je kunt hiervoor ook een haarband gebruiken. Als je pony al wat langer is, kun je ook alleen haarspray gebruiken.

Conclusie

Wanneer je je pony laat uitgroeien, zal het helaas jaren duren voordat je pony de gewenste lengte heeft gekregen. Denk dus goed na voordat je een pony neemt. Met bovenstaande kapsels kun je op een leuke en stijlvolle manier kapsels creëren waarbij het niemand op zal vallen dat je je pony uit laat groeien!