Tips voor het kopen van een loungeset

Inleiding

Het is helemaal in om een loungeset te kopen. Niks geen harde tuinstoelen meer! Nee, tegenwoordig willen we lekker buiten kunnen zitten en relaxen. Ook moet het geheel er trendy en luxe uitzien! Er komt nog wel wat bij kijken als je een loungeset wilt kopen. Zo kun je losse onderdelen van een loungeset kopen, maar over het algemeen is het een alles in één set. Ook zit er verschil in het uiterlijk van het loungeset. Het is maar net wat je zelf mooi vindt en wat bij de rest van je tuin past. Ook de prijs is belangrijk. Door op de aanbiedingen te letten kun je veel geld besparen op een loungeset! Lees hieronder de tips voor het kopen van een loungeset.

Tips voor het kopen van een loungeset

Een loungeset kan je eigenlijk niet vergelijken met de standaard tuinstoelen en tafels. Een loungeset is zo ontworpen dat het geheel er luxe en trendy uitziet. Verder zit een loungeset heerlijk! Het loungeset zelf is van kunstriet gemaakt wat het al zachter maakt dan zo'n harde tuinstoel. Maar ook krijg je heerlijk dikke kussens bij je loungeset. Zo kun je heerlijk in je loungeset wegzakken!

Verschillende onderdelen

Een loungeset kan uit verschillende onderdelen bestaan. Zo heb je bijvoorbeeld een bank, stoelen en een tafel. Ook de hoekbank is een populair onderdeel van een loungeset. Bij de tafels en stoelen kun je kiezen uit een hoog of een laag model. Ook een heerlijke ligbank/stoel is mogelijk! Wat voor loungeset je koopt is maar net afhankelijk van het geld dat je er aan wilt uitgeven en de beschikbare ruimte in je tuin.

Materiaal

Een loungeset is over het algemeen gemaakt van wicker. Dit is een soort kunstriet. Dit kunstriet kan van kunststof of aluminium gemaakt worden. Wicker heeft als voordeel dat het weinig tot geen onderhoud nodig heeft en dat het goed tegen de verschillende weersomstandigheden kan. Hierdoor kun je lang plezier hebben van je loungeset.

Stijl

Je hebt loungesets in verschillende stijlen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan luxe, trendy en klassiek. De stijl kun je bijvoorbeeld terugvinden in het model van het loungeset. Trendy loungeset zijn de bekende vierkante loungesets. Bij klassiek kun je denken aan oude modellen van bijvoorbeeld stoelen die in een nieuw jasje zijn gestoken. Bij de luxe versie van een loungeset is aan alles gedacht. Zo is de afwerking perfect of wat dacht je van een tafel met glazen plaat?

Ook de kussens kun je naar je eigen smaak kiezen. De meeste kussens die voor een loungeset worden gebruikt zijn grijs of zwart. Hierdoor zijn de tijdloos en passen ze eigenlijk bij iedere tuin. Maar een andere kleur is natuurlijk ook mogelijk!

Prijs

Er zit onderling veel prijsverschil tussen de verschillende loungesets. De prijs wordt door een aantal punten bepaald. Allereerst is de grootte van het loungeset belangrijk. Een compleet loungeset met bank, stoelen en tafel zal een stuk duurder zijn dan alleen een loungestoel. Ook het materiaal speelt een rol bij de prijs. Een loungeset van wicker kunststof is goedkoper dan een loungeset van wicker aluminium. Maar wicker aluminium ziet er over het algemeen mooier uit en is sterker! Een goedkoop loungeset kost rond de 400 euro, terwijl je ook loungeset hebt van 1500 euro! Je kunt een loungeset bij de grotere tuincentra en bouwmarkten kopen. Maar ook online kun je gemakkelijk en goedkoop een loungeset bestellen. Het is nu een goede tijd op een loungeset te kopen! Veel winkels hebben hun loungesets namelijk een stuk afgeprijsd!

Waar let je nog meer op als je een loungeset wilt kopen?

  • Met slecht weer haal je de kussens er over het algemeen af. Bedenk van tevoren of je voldoende ruimte hebt om deze kussens op te bergen.

Conclusie

Een loungeset zit heerlijk relaxed. Met een loungeset kun je nu net zo lekker buiten zitten als binnen! Ook ziet een lougeset er gezelliger uit dan de ouderwetse tuinstoelen. Er zijn een aantal punten waar je op moet letten als je een loungeset wilt kopen. Denk bijvoorbeeld aan de onderdelen van het loungeset, het materiaal en de prijs. Door op de juiste aanbiedingen te letten en prijzen te vergelijken kun je gemakkelijk een goedkoop loungeset kopen!