Tips voor het kopen van een sta op stoel

Inleiding

Staopstoel.jpg
Afb.1. Een sta op stoel zit heerlijk comfortabel!

Heeft U van Uw fysiotherapeut te horen gekregen dat U toe bent aan een sta op stoel?

Wilt U eindelijk eens relaxen na een lange dag werk? Wat is nu precies een sta op stoel en waar moet je op letten bij de aanschaf van een sta op stoel?

Vind hier tips voor het kopen van een ontspannende sta op stoel!

Wat is een sta op stoel?

Wat is een sta op stoel nu precies? Een sta op stoel vergemakkelijkt het opstaan van uit een stoel en is daarom erg handig voor mensen met last van hun rug, voor mensen met een handicap of voor senioren.

De sta op stoel is elektrisch en kantelt met behulp van een elektrische motor de zitting van de sta op stoel naar voren. De persoon kan hierdoor makkelijk uit de stoel op staan. De sta op stoel maakt ook het gaan zitten makkelijker, doordat ploffen in de stoel voorkomen wordt. Dit kan rugklachten verminderen.

Tips voor het kopen van een sta op stoel

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een sta op stoel?

De bekleding van de sta op stoel

Allereerst is de bekleding van de sta op stoel van belang. Wilt U een sta op stoel van leer of een sta op stoel van stof? Stof is vaak goedkoper, maar gaat minder lang mee en heeft meer last van slijtage ten opzichte van leer. Het budget speelt hierbij natuurlijk wel een rol.

Het frame of onderstel van de sta op stoel

Het frame van de sta op stoel moet van degelijke kwaliteit zijn. Bij goedkope stoelen is het vaak zo dat het frame van de stoel doorbuigt onder invloed van het gewicht van de persoon die erop zit. Dit heeft als gevolg dat de sta op stoel niet meer ergonomisch in orde is, waardoor eventuele rugklachten niet verminderen of zelfs erger kunnen worden.

Waar schaf ik een kwalitatief goede sta op stoel aan?

Er zijn twee goede bekende merken van sta op stoelen.De eerste is Prominent. Prominent biedt sta op stoelen van topkwaliteit en zeer goed comfort. De sta op stoelen hebben een luxueuze uitstraling. Prominent biedt stoelen aan vanaf duizend euro oplopend tot tweeduizend euro voor sta op stoelen met een draaivoet. Hierbij zijn de lederen stoelen duurder dan degene van stof.

De tweede is Fitform. Fitform maakt stoelen op maat. Hierbij wordt gelet op de zithoogte, de zitdiepte, de zitbreedte, de armleggerhoogte en de hoogte en dikte van de lendensteun. Omdat de stoel helemaal op maat gemaakt wordt is het moeilijk een prijsopgave te geven. De stoel zal echter wel meer prijzig dan een niet op maat gemaakte sta op stoel.

Hoe kom ik aan een kwalitatief goede maar toch goedkopere sta op stoel?

Wittestoel.jpg
Afb.2. Een mooie tweedehands sta op stoel!

Dit kunt U doen door naar tweedehands aanbieders te kijken. U heeft daar al een leren sta op stoel onder de duizend euro. Daarnaast bezorgen zij ook nog eens aan huis. Als de aanschaf echt niet binnen het budget past, kunt U ook nog een sta op stoel huren.Naast sta op stoelen bieden zij ook hoog-laag bedden uit het hogere segment aan.

Verder lezen

Wil je meer weten over waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuw matras? http://www.leerwiki.nl//lifestyle/wonen/huisinrichting/39784/hoe-kiezen-we-het-juiste-matras/

Wil je meer weten over hoe je storingen aan je CV-ketel kunt voorkomen? Lees dan hier verder; Oorzaken storing CV-ketel.