De voordelen van kunststof ramen en deuren in pvc

Inleiding

Ben je op zoek naar  de beste ramen en deuren voor je nieuwbouw woning of voor je gerenoveerde woning? De keuze aan materialen voor je nieuwe ramen en deuren is erg groot. Kies je voor hout, aluminium, of wordt het PVC? De laatste jaren worden steeds meer kunststoframen en deuren in pvc geplaatst. Wat zijn precies de voordelen van pvc ramen en deuren?

 

Duurzaam

Kunststof ramen in pvc zijn niet alleen duurzaam. Ze zijn nu ook verkrijgbaar in alle mogelijke uitvoeringen en kleuren

Je uiteindelijke keuze van het meest geschikte materiaal voor je nieuwe ramen en deuren, hangt van vele factoren af. Er worden steeds meer ramen en deuren in kunststof pvc geplaatst, en dat heeft uiteraard zo zijn redenen. Kunststof ramen en deuren bieden naast een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding,  nog tal van andere voordelen. Ze zijn niet alleen duurzaam. Ze isoleren  uitstekend en zijn opvallend onderhoudsvriendelijk.PVC ramen en deuren vragen weinig of geen onderhoud. Bij een regelmatig en aangepast onderhoud, gaan ramen en deuren uit pvc levenslang mee.

PVC ramen en deuren isoleren uitstekend

 

 Hoe beter je woning is geïsoleerd, hoe lager je energierekening. Een goed geïsoleerde woning start bij uitstekend isolerende ramen en deuren. Goed isolerende ramen en deuren houden je woning tijdens de zomer aangenaam koel. In de winter houden ze de koude buiten. Op die manier gaat er een minimum aan warmte en energie verloren. Met deze ramen en deuren in pvc geniet je jaar in jaar uit van een aangename temperatuur binnenshuis.  PVC ramen en deuren betalen zo op relatief korte tijd zichzelf terug. Kunststof pvc houden tegelijk storende geluiden uit je woning. Dat hebben ze meestal te danken aan een combinatie van glasvezel met een staalkabelversterking.  Kunststof ramen en deuren hebben een uitzonderlijk isolatievermogen (Uw) van maar liefst 0,77 W/m2K. Geen enkel ander materiaal kan dit evenaren.

Ramen en deuren in pvc isoleren uitstekend en betalen daardoor op termijn zichzelf terug

Onderhoud ramen en deuren in pvc

Zoek je ramen en deuren met zo weinig mogelijk onderhoud? Dan zijn kunststoframen en deuren in pvc beslist iets voor jou. Ze vragen immers weinig of geen onderhoud, en ook dat doet je besparen. Deze ramen en deuren kun je zelfs tegelijkertijd reinigen met de beglazing. Ze eisen verder geen specifiek onderhoud. Om hun gebruiksgemak en levensduur nog te verhogen, behandel je jaarlijks zowel de bewegende delen als de dichtingen en de rubbers met talkpoeder. Je hoeft je pvc ramen dus niet te schilderen, zoals dat bij ramen en deuren in hout wél het geval is. Raamkozijnen en deurkozijnen uit pvc zijn waterafstotend en weren zowel vuil als rondvliegend stof. Een regelmatige poetsbeurt met zuiver water en een zachte spons of microvezeldoek volstaat. Gebruik nooit een agressief reinigingsproduct. Dat tast het pvc aan, waardoor de levensduur van je ramen en deuren in pvc gevoelig daalt.

PVC ramen kleuren

Ramen en deuren in pvc zijn nu ook in alle mogelijke kleuren beschikbaar. Met het enorme aanbod aan kleurcoatings en hoogwaardige kleurfolies, vind je ongetwijfeld kunststof ramen en deuren in pvc die bij je woning passen. Modern, romantisch, strak of klassiek, pvc ramen en deuren zijn verkrijgbaar in alle mogelijke kleuren, kleurcombinaties, uitvoeringen en afmetingen. Wil je de natuurlijke uitstraling van hout, combineren met de vele voordelen van pvc? Met de vele en schitterende houtimitaties is ook dat perfect mogelijk. Zodanig zelfs dat ze van houten ramen en deuren niet meet te onderscheiden zijn.

Conclusie

Kunststof ramen en deuren in pvc zijn een uitstekende keuze voor zowel nieuwbouw woningen als renovatieprojecten. Ze bieden je heel wat voordelen, vragen weinig of geen onderhoud en betalen op relatief korte termijn zichzelf terug.