Geurkaarsboeket, dat is een origineel bloemetje

Inleiding

"Zeg het met bloemen" is een bekende spreuk. Het bosje bloemen is voor vele gelegenheden gepast om te geven. Vaak is het iets wat je naast het echte cadeau geeft. Voor een verjaardag, trouwdag, begrafenis of voor een hart onder de riem. Het is het meest gegeven cadeau in Nederland. Een bosje bloemen kan je niet alleen in de bloemenkraam of supermarkt halen, maar het is ook mogelijk om een boeket te versturen via internet. Maar dat een boeket ook wel ruiker genoemd niet altijd uit bloemen hoeft te bestaan, zal ik jullie in het volgende artikel duidelijk proberen te maken.

De geschiedenis van een boeket bloemen

Eerst eens een stukje geschiedenis van het bosje bloemen. De bloemsierkunst is onstaan vanuit de religie. De boeketten werden gemaakt om de goden te eren en om de graven te versieren. Pas later in de geschiedenis werden de bloemen gebruikt voor bijvoorbeeld tafelversiering. Een bekend soort boeket is het bruidsboeket, een makkelijk te dragen boeket voor de bruid en de gasten dragen vaak in dezelfde kleuren en/of bloemen een corsage. Voor de bloemsierkunst zijn er in Nederland diverse opleidingen, na behalen van dit diploma, mag je jezelf bloemist noemen. Bij de grote verzendorganisaties is het een vereiste dat je in het bezit bent van zo'n diploma. Ook hebben de verschillende soorten bloemen een eigen betekenis. Bijvoorbeeld: De roos staat voor liefde, Jasmijn staat voor vriendschap en en een viooltje staat voor hoop. Ook de kleur van een bloem heeft zo zijn eigen betekenis. Zo staat wit voor eenvoud, frisheid of geboorte. Roze voor onschuld, schattig en teder en geel voor vreugde, vrolijkheid en warmte. Je kan een heel gesprek voeren door middel van een boeketje bloemen.

Het geurkaarsboeket zal je niet zo snel tegenkomen als bruidsboeket, maar is meer bedoeld als het cadeau en niet als bij-cadeau, zoals het gewone bosje bloemen. Het kan lang bewaard worden en de ontvanger kan het gebruiken wanneer het hem of haar schikt.

Het boeket heeft een doorsnee van 25 centimeter. Het boeket bestaat uit vijf potpourri, twee geurkaarsen, een glaasje en vijf waxine geurkaarsen. De pot pourri bestaat uit heerlijk geurende bloemblaadjes, kruiden en schillen van citrusvruchten. Dit alles is verpakt in een houder van sisal, vezel waar vooral touw en borstels van worden gemaakt, en verwerkt tot een boeket. Ze zijn in diverse geuren verkrijgbaar, zoals bijvoorbeeld, rozen, lavendel, lemon, kaneel of vanilla. De geschiedenis van het geurkaarsboeket gaat niet zo ver terug als het gewone bosje bloemen. De eerste boeketten van geurkaarsen verscheen circa 5 jaar geleden op de markt. Maar heeft sindsdien een echte opmars gemaakt.

Conclusie

Het bosje bloemen is het meest gegeven kado in Nederland, maar wellicht is het leuk om een originelere variant hiervan als kado te schenken. Het geurkaarsboeket heeft wel de goede eigenschappen van een bosje bloemen: ruikt lekker en wordt graag ontvangen, maar heeft geen verzorging en water nodig en kan lang bewaard worden. Tevens blijft dit boeket mooi na een lang reis in de auto. Deze mooie boeketten zijn onder ander verkrijgbaar op HierUwKado.nl