Help het spookt in mijn huis

Inleiding

Het wil nog wel eens voorkomen dat het bij iemand in huis spookt. Voor diegene vaak een angstige gebeurtenis. Maar wat kun je er tegen doen en wat zijn de verschijningen die typisch zijn voor een spookhuis?

Oorzaken

Waarom er geesten in een huis rondwaren kan verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat er in het verleden een moord of een zelfmoord heeft plaatsgevonden. Door deze grootte impact van een moord/zelfmoord blijft de ziel vaak achter en kan zelfs de gebeurtenis telkens opnieuw beleven. Het kan ook zijn dat de grond waar het huis opgebouwd is een bepaalde verleden bij zich draagt. Hierbij kan er bijvoorbeeld gedacht worden aan een veldslag. Word daar vervolgens weer een huis opgebouwd, dan blijft de energie van de veldslag in het huis hangen. Het komt ook wel eens voor dat het huis op een oude kerkhof word gebouwd, hierbij word de rust van de doden verstoord wat uiteindelijk weer kan uitmonden in geesten in je huis.

Verschijningen

Er zijn vele soorten verschijningen van geesten. De volgende kunnen allemaal voorkomen:

 • Klopgeluiden
 • Stemmen of andere geluiden horen
 • Voorwerpen die gegooid worden
 • Voorwerpen die zomaar verdwijnen, of ze duiken zomaar ergens anders in het

huis weer op

 • Geestverschijningen zien
 • Kastdeuren die zomaar open staan
 • Er word met electriciteit gespeeld(lampen die aan en uit gaan,

televisie/radio die zomaar aanspringt)

 • Plotselinge temperatuurdalingen(coltspots)
 • Geduwd of aangeraakt worden
 • Voetstappen horen
 • Gevoel hebben te worden bekeken
 • Deuren die open/dicht gaan

Kinderen

Kinderen zijn over het algemeen een stuk gevoeliger in de eerste aantal jaar van hun leven. Zij kunnen de geesten vaak zien en horen, er word gedacht dat dit komt omdat een kind nog wat dichter bij de geestenwereld staat. Naarmate een kind ouder word verdwijnt vaak ook het zien en horen van geesten. Uitgezonderd van een aantal die echt paranormale gaven heeft, deze blijft het dan ook altijd houden. Kinderen zullen dan ook vaak de eerste zijn die de geesten in huis waarneemt. Neem je kind hierbij altijd serieus, en probeer hem uit te leggen dat hij nergens bang voor hoeft te zijn. Geesten kunnen je niks aandoen. Een nachtlampje voor de nacht wil nog wel eens helpen voor het slapen gaan. Door de nachtlampje heeft een kind een veiliger gevoel.

Witte salie

Met behulp van de kruid witte salie kun je proberen het huis te reinigen en zo van de geesten af te komen. Witte salie staat bekend als indianenwierook, deze werd door indianen gebruikt bij zuiveringsritulen en voor het reingen van ruimtes. De salie word gebrand in de Albonaschelp, om zo alle vier de elementen van de aarde compleet te maken(vuur, water, aarde en lucht). Wanneer de salie goed smeult worden eerst alle hoeken van de vertrek bijlangsgegaan, en vervolgende de hele vertrek. Salie is makkelijk verkrijgbaar, via het internet is het veel te vinden.

Medium

Wanneer witte salie niet zou helpen kun je overgaan tot een medium. Pas hierbij wel op voor de bedriegers deze zijn er veel. Doe hierbij dan eerst ook grondig onderzoek voordat je iemand aanneemt. Je wilt natuurlijk van de geesten af, en daarbij heb je een deskundige medium nodig die zijn vak verstaat.