Toch een bad en een douche in uw badkamer

Douche en bad in een

Omwille van plaatsgebrek in de badkamer kiezen bouwers meestal voor of een douche of een bad. Niet alleen plaatsgebrek is hierbij een voorwaarde, ook de hedendaagse zorg voor het milieu speelt hierbij een rol. Minder waterverbruik is goed voor het milieu en is kostenbesparend want een bad heeft nu eenmaal meer water nodig dan een douche. Toch kan een bad heel ontspannend zijn dus waarom niet af en toe gebruik maken van deze luxe?
 

Ruimtegebrek voor een douche en een bad

  • De badkamer is niet dadelijk de grootste ruimte in een huis! Dat komt door ons leefpatroon: in principe brengen we niet zo heel veel tijd door in de badkamer… ’s Morgens hebben we niet veel tijd en vooraleer iedereen van het gezin gebruik heeft kunnen maken van de badkamer is er snel een uur om… En mannen zijn zowiezo erg snel klaar in de badkamer! Uitzondering op deze hectische situatie is in veel gezinnen het weekend en als we ‘op stap’ moeten ergens naartoe. Dan maken we zo mogelijk tijd voor een uitgebreid verblijf in deze ruimte.
  • Verder zijn de minimum voorwaarden voor een badkamer: 1 of 2 wastafels? Welke badkamermeubel komt erin (ook niet goedkoop) en al of niet een toilet of toch maar een aparte WC ruimte? Meestal wordt de voorkeur gegeven aan een aparte toiletruimte omdat anders het bezoek ook in de badkamer vertoeft… en dus moet deze ruimte altijd piccobello in orde zijn en dat lukt niet altijd!

De oplossing!

♦ Om die reden wil ik de hierna uitgelegde oplossing onder de aandacht brengen: een ruimtebesparende combinatie van bad en douche! Want dat kan: douchen in bad! Het is niet de bedoeling om reclame te maken voor de Piccolo Step-in van Duscholux maar wel om deze nieuwe oplossing voor te stellen.

♦ De douchewand en bad vormen een exact op elkaar afgestemde eenheid zodat u een ruime douche en een gemakkelijk toegankelijk inloopbad in uw badkamer heeft. Er is namelijk een wegneembare deur voorzien en zo komt u in uw instapdouche. Wilt u toch een bad nemen dan is er een waterdicht en doorzichtig deurtje dat het bad (uiteraard waterdicht) afsluit.

♦ De complete combinatie kan zowel in een hoek als tegen de vlakke muur worden geplaatst. Verder kun je nog combineren met een douchebak.

Prijs?

► Het bad zelf: € 3.800

► De douchewand: € 765.

► Bijbehorende kranenpaneel: vanaf € 2.480 (hand-, hoofd- of lichaamsdouche).

Alleen al voor het douche-/badgedeelte van uw badkamer is dit uiteraard een hoop geld. Op het kranenpaneel kunt u in elk geval bezuinigen. Toch moet u het idee van een ligbad niet te snel aan de kant schuiven. U of uw kinderen kunnen ook wel eens ziek worden en meer dan blij zijn met een ligbad. Hierbij moet u denken aan: totaal verkleumd door koude, totale vermoeidheid na een drukke periode, stramme spieren, enige tijd voor zowel lichamelijk als mentale ontspanning, een heerlijk bad bij slaapproblemen enz…

Update oktober 2012

Puur toevallig zat er deze week reclame in de bus voor de Energiebeurs. Hierin stond een artikel over de Twinline van Artweger. Als je plannen hebt voor je badkamer is dit beslist de moeite waard om uit te zoeken. Het design van de combinatie normaal ligbad en volwaardige douche valt meteen op: compact, comfortabel en stijlvol. De douchedeur draait naar binnen toe om plaats te besparen. De instaphoogte is ca. 17 cm. De deurvergrendeling werkt met een knop en er is een zitje ingebouwd. Er stond geen prijskaartje bij, misschien vind je dat hier.

Tip: Hoe een douchewand onderhouden?

Het belangrijkste advies van een fabrikant: na ieder gebruik van de douche:

  1. De panelen droogtrekken met een wisser,
  2. De aluminiumprofielen droog wrijven.
  3. Krijg je toch te maken met kalk op de douchewand: alleen maar verwijderen met zuurhoudende middelen zoals schoonmaakazijn maar… dit is schadelijk voor de aluminiumprofielen dus ALTIJD goed naspoelen met zuiver water. Gebruik in elk geval nooit ‘schurende’ middelen! 

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden