Aquarium schoonmaak

Guppen Aquarium schoonmaak

Als je een aquarium hebt, moet er natuurlijk ook worden schoon gemaakt. Daar zijn speciale producten voor te koop. In dit artikel wil je vertellen welke spullen je zoal nodig hebt en hoe je best een aquariumschoonmaak aanpakt. Dat is erg van belang als je wilt dat je dierbare vissen jouw ijver overleven! 

Benodigdheden:

  • Emmers water (ca. 25°) 
  • Een bodemzuiger
  • Aquasafe
  • Misschien een Algenkrabber
  • Misschien een vulling voor je filter
  • Planten voeding of een voedingsbodem

Het aantal producten hierboven koop je in een dierenwinkel. De meest bekendste dierenwinkel en de goedkoopste is ranzijn. Hier kun je van alles kopen Versiering tot schoonmaak. Verder typ je bijvoorbeeld bij Google vissen verkoop ......(je woonplaats). Als u het dan nog niet kan vinden, neem dan bijvoorbeeld contact op met uw familie, vrienden of collega`s.

Hoe moet je het water eruit halen?

Een bodemzuiger, zuigt water en haalt alle troep van de bodem. Hoe werkt het? Je zet het apparaat volgens de instructie in elkaar. Als je het water met troep eruit wil halen, moet je de emmer lager zetten dan het aquarium zelf. Je schudt een paar keer in het water en dan gaat de bodemzuiger vanzelf aan (zonder elektriciteit). Je gaat met de bodemzuiger langzaam over de grond. Je kan de vissen en de stenen er gewoon in laten. Maar er bestaan ook nog  'oude' bodemzuigers. Dat is gewoon een afgeknipte slang van ongeveer 1 meter of langer. Hierbij moet je de vissen in een apart bakje zetten. Hiermee kan je het water er uithalen. Maar het vuil komt niet goed los van de bodem. Ik raad aan om een bodemzuiger te kopen.

Hoe moet ik de filter en de ramen schoonmaken?

De vulling voor de filter moet je ongeveer om de vier weken vervangen. Dit is om het water schoner te houden. Als je geen algeneter hebt (een algeneter is een vis die algen van de ramen zuigt), moet je een algenkrabber kopen.

Hoe werkt een algenkrabber?

De algenkrabber werkt magnetisch. Je hoeft alleen maar heen en weer te schuiven.

Als je helemaal klaar bent met het schoonmaken van je aquarium. Doe je er 5ML per 10L aquasafe in je aquarium. Het resultaat hiervan zijn schone ramen en het nut van aquasafe is het kraanwater omzetten naar viswater.

Slakken

Meestal krijg je in verloop van de tijd slakken, dit zijn kleine slakken. Deze slakken vermenigvuldigen heel snel. Hoe verwijder je deze slakken? Deze slakken verwijder je handmatig. Als het u niet lukt om deze slakken te pakken, kunt u met voedsel ze naar een plek lokken. Als dat ook niet gaat moet u een slaketende vis kopen.

Slot

Ik hoop dat jullie hier iets van geleerd hebben. En het schoonmaken van je vissen erg gemakkelijk gaat. Bij mij werkt dit schoonmaken erg makkelijk, want ik heb op allerlei sites en boeken informatie gezocht. Dit raad ik aan om te doen. Als u meer informatie wilt kijk dan op www.sandogirl.nl. Hier vindt u allerlei informatie over vissen. Als u de informatie op mijn site dan nog niet kan vinden. typ dan in bij Google; vissen informatie. Vriendelijke groet