Waarom een horeca vaatwasser gebruiken

Horecabedrijven heb je er in alle soorten en maten. 1 belangrijke overeenkomst is dat ze allemaal wel te maken krijgen met vaatwerk. De ene meer dan de andere dat wel en wie zich specialiseerd in het bedienen van klanten uiteraard het meest. Wat als schone vaat wordt bediend, komt als vieze vaat terug. Bij kleine hoeveelheden kan met handwerk wellicht worden voldaan. Wanneer de vaat alleen bestaat uit het schoonmaken van koffiekopjes, is het aanschaffen van een machine iets te veel van het goede. Bij grotere hoeveelheden wordt een vaatwasser een logische keuze. Het is zonde om hiervoor een arbeidskracht aan te moeten nemen. Bij hele grote aanvoeren van vaat moet er gedacht worden aan professionele machines.

36039.jpeg

Voordelen horeca vaatwasser

Wie een stapje verder wil gaan met zijn of haar horecazaak doet er verstandig aan een horeca vaatwasser te overwegen. Professionele vaatwassers hebben namelijk diverse voordelen:

Tijdbesparing

Met de aanschaf van een professionele oplossing voor een probleem, haal je kwaliteit in huis. Een horeca vaatwasser is ervoor gemaakt om de vaat van horeca gelegenheden zo goed mogelijk schoon te maken. Dat betekent dat de machine de vaat veel sneller schoonmaakt dan wanneer je gebruik maakt van een consumentenvaatwasser. Een wasprogramma van een uur wordt dan in een paar minuten afgerond. Hiermee bespaar je veel tijd. Tijd die je nodig hebt omdat je voorraad bestek, borden en pannen niet oneindig is en zal moeten worden hergebruikt.

Kostenbesparing

Tijdsbesparing betekent ook direct een kostenbesparing. Het scheelt nogal of je 1 afwasser moet aannemen, of meerdere afwassers. Ook scheelt het in de grootte van je voorraad servieswerk. Hoe sneller je de vaat kan doen, hoe kleinere voorraad je hoeft aan te houden.

Schone vaat

Een niet te onderschatten ander voordeel van een horeca vaatwasser is de schone vaat. Professionele apparaten maken veel beter schoon. Er worden hogere temperaturen gebruikt en de kracht van de waterstralen zijn hoger. Hiermee wordt een schoner eindresultaat bereikt waarmee uiteindelijk de klant het best wordt bediend. Voor sommige horeca zaken is dit zo belangrijk dat zij niet onder een professionele oplossing uit kunnen.

Soorten horeca vaatwassers

Waar moet je aan denken bij een horeca vaatwasser? Kenmerkend is de snelheid en eenvoud van de bediening. Doel is de vaat zo snel en zo goed mogelijk schoon te maken. Hier is een apparaat dan ook op ingesteld.

Je hebt verschillende soorten vaatwassers met elk hun eigen specialisme. Zo heb je apparaten die gespecialiseerd zijn in het poleren van bestek: de bestekpoleermachine.

Ook heb je de klassieke doorschuifvaatwasser. Deze maakt gebruik van plastic rekken die gevuld worden met vaatwerk en worden doorgeschoven. Met een hefboom wordt de vaatwasser over de vaat getrokken en de vaat binnen een fractie van een tijd schoongemaakt. Door de hoge temparaturen is de vaat ook snel weer opgedroogd.

Wie wel eens een glas heeft gepoleerd weet dat het een behoorlijk opgave kan zijn om de glazen streepvrij te krijgen. Een glazen poleermachine kan hiervoor een oplossing zijn. Sjieke restaurants met veel wijnglazen ontkomen niet aan een glazenpoleermachine. Het is een tijdrovende bezigheid wanneer het handmatig gedaan moet worden.