Keuken - de mooiste design keukens

Design keuken

De keuken neemt een belangrijke plaats in in huis. Als een keuken goed ontworpen is, vormt de keuken het kloppend hart van het huis. Een goede keuken is niet enkel een plek om te koken, maar veel meer de centrale ontmoetingsplek waar het altijd bruist van gezelligheid. Geef jezelf daarom een prachtige design keuken cadeau en maak ook jouw keuken tot het middelpunt van je sociale leven.

Keuken - Poggenpohl

Poggenpohl maakt al sinds 1892 zeer hoogwaardige keukens. En nog steeds lopen ze voorop met hun keuken design. Hun succes lijken ze te danken aan het motto 'keep it simple'. Poggenpohl onderscheidt slechts twee ontwerpstijlen waarbinnen eindeloos gevarieerd kan worden met kleuren en materialen om de keuken persoonlijk te maken. De keuken valt onder de stijl 'Modern Purisme', wat doet denken aan de strakke ontwerpregels van het Bauhaus waarbij functionaliteit de boventoon voert, of de keuken is geïnspireerd op het 'Modern Classicisme', wat meer neigt naar klassiekere vormen en materialen.

De oplettende kijker ziet op de achtergrond de vlinderstoelen van Arne Jacobsen aan de eettafel staan. Mooi!

Keuken - Boffi

Als we het over design hebben, kan een rasecht Italiaans design label niet ontbreken. Die hebben we gevonden: Boffi. Lang hoefden we niet te zoeken, want Boffi behoort tot de absolute wereldorde voor design keukens. We hadden ervoor kunnen kiezen een oogverblindend strakke keuken van Boffi af te beelden, maar we hebben in in dit geval voor gekozen in plaats daarvan een hele bijzondere keuken van Boffi te tonen wat het echte karakter van dit keuken label laat zien. Deze keuken laat zien dat het vaak wat futuristische uiterlijk van een Boffi keuken is niet enkel een 'design sausje' is, want Boffi stopt veel energie in innovatie in de keuken. Dat Boffi héél innovatief met een keuken kan omgaan, hebben ze overtuigend bewezen in de mini keuken die ze hebben ontworpen. Nog nooit hebben we zó iets slims gezien. In dit kleine blokje zit alles wat je nodig hebt in de keuken. Tot aan een koelkast aan toe.

Wist je dat ook de Nederlandse topontwerper Marcel Wanders heeft ontworpen voor Boffi?

Keuken - Bulthaup

Ook Bulthaup houdt van slimme dingen in de keuken. Een hele goede vinding is de de mengkraan die niet alleen heel mooi staat in je Bulthaup keuken, maar die ook heel erg handig is. Met één knop die aan de bovenkant van de kraan is gepositioneerd kan zowel de temperatuur als de dosering geregeld worden. Deze kraan kun je dus ook goed bedienen met bijvoorbeeld een hete pan in de hand.

Natuurlijk zouden we de keukens van Bulthaup tekort doen als we enkel kijken naar de handige gadgets. Dit van origine Duitse keuken label hanteert voor een succesvol ontwerp voor een keuken een aantal ontwerpcriteria die een keuken niet alleen heel mooi maken, maar ook heel prettig om in te werken en te verblijven. Er is bijvoorbeeld veel oog voor technologie en ergonomie in het ontwerp. Dit gecombineerd met het prachtige design van deze keukens maakt een keuken van Bulthaup als een sieraad voor een woning.

Een nieuwe design keuken is leuk, maar kost ook wat. Hoe ga je dat financieren?

Ook voor een kleiner budget ligt een nieuwe keuken binnen bereik. Lees hier verder.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden