Keuken financieren

Keuken financieren

Het is leuk om een nieuwe keuken uit te kiezen. Eindelijke die plek waar je gezellig kunt eten met vrienden, of de heerlijkste koekjes kunt bakken met de kinderen. Natuurlijk kun je sparen voor een nieuwe keuken, maar als je nú een nieuwe keuken wilt, is er ook een aantal manieren om je nieuwe keuken te kunnen financieren.

Keuken financieren: keukenleverancier

De meeste keuken leveranciers hebben de mogelijkheid de keuken te kunnen financieren. Dit is een vorm van afbetaling. Je kunt direct genieten van je nieuwe keuken, maar je spreidt de betaling uit over een langere periode. Vaak hebben keuken leveranciers hiervoor vaste afspraken met een geldverstrekker. Als je een keuken koopt ga je daarmee twee overeenkomsten aan: één met de leverancier van de keuken voor de aankoop van de keuken en één met de geldverstrekker om de keuken te financieren. Let hierbij goed op de voorwaarden die gehanteerd worden voor het financieren van je keuken. Let bijvoorbeeld op de looptijd van de financiering: Ben je nog steeds aan het afbetalen terwijl je keuken al aan vervanging toe is? Ook het rentepercentage van de financiering kan erg veel verschillen per kredietverstrekker. Daarom hoeft het niet per definitie aantrekkelijk te zijn om de keuken via de leverancier waar je de keuken koopt te financieren. Het kan lonend zijn van tevoren te vergelijken waar je je nieuwe keuken voordelig kunt financieren. Het bedrag dat je wilt financieren hangt er nogal vanaf of je een design keuken van Boffi wilt, of bijvoorbeeld een keuken van Ikea.

Keuken financieren: doorlopend krediet

Als je al ergens een doorlopend krediet hebt lopen, kan het voordeliger zijn via dit krediet je nieuwe keuken te financieren. Vaak is het voordeliger al je leningen bij één geldverstrekker te financieren dan een aantal losse leningen bij verschillende geldverstrekkers. Het is verstandig de voorwaarden goed te vergelijken en te onderzoeken welke vorm van financieren voor jou het beste is. Bedenk dat alle leningen worden geregistreerd bij het BKR in Tiel. Dit kan gevolgen hebben als je later een andere lening, zoals een hypotheek wilt afsluiten.

Keuken financieren: hypotheek

Sommigen kiezen ervoor om een nieuwe keuken mee te financieren in de hypotheek voor het huis. Dit klinkt logisch, omdat een keuken bij het huis hoort. Bijkomend voordeel is dat belastingdienst dit ook vindt. De hypotheekrente over het bedrag dat je voor je keuken wilt financieren is dus aftrekbaar van de belasting. Hiermee is het ineens veel minder duur om een keuken te financieren, omdat de fiscus voor een groot deel meebetaalt. Hiermee heb je misschien nét nog wat ruimte voor een mooi fornuis van Boretti of Aga in je nieuwe keuken! Maar je keuken financieren is natuurlijk altijd duurder dan je nieuwe keuken niet te financieren, maar gewoon te betalen van je spaargeld.

Keuken financieren: keuken lease

Nog een manier die wordt gebruikt voor het financieren van een keuken is een lease constructie. Afhankelijk van de constructie die gekozen wordt, blijft de keuken eigendom van de leasemaatschappij en betaal je iedere maand een lease vergoeding. In Nederland is deze vorm van financieren minder in gebruik, maar het kan aantrekkelijk zijn om op deze manier toch een nieuwe keuken aan te schaffen als het niet lukt de nieuwe keuken van je spaargeld te betalen. Ook legt het leasen van een keuken geen beslag op je 'leencapaciteit'.

Keuken financieren: conclusie

Het hangt af van jouw persoonlijke situatie of het verstandig is om je keuken te financieren en zo ja, op welke manier. Verdiep je daarom goed in de verschillende soorten leningen voor je besluit je nieuwe keuken te financieren.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden