Decocement of microcement

Decocement, revolutionair afwerken van wand, vloer en zelfs meubel.

Er is vrij veel te doen over een op zich niet nieuw product, Decocement of Microcement. Decocement en Microcement zijn (of eigenlijk is) de meest ideale decoratieve mortel(s) voor zowel renovatieve als nieuwbouw situaties.

Decocement

Overal waar hoge eisen gesteld worden aan design gekoppeld aan functionaliteit is Decocement de 1ste keus. Met Decocement zijn volledig naadloze wanden en vloeren te maken in een minimale laagdikte van 2 mm tot maximaal 5 mm, met veel decoratievere uitstraling en mogelijkheden dan de "geijkte" gietvloeren. Decocement heeft een enorm breed scala aan mogelijkheden, zie ook de foto's op de website, is al op kleur gemaakt wanneer het bij u geleverd wordt ( of aangebracht wordt) zodat kleur verschillen tot een minimum zijn gereduceerd. Er zijn binnen het Decocement product gamma 40 kleuren standaard leverbaar. Een erg leuk aspect van Decocement is de eenvoud van aanbrengen (natuurlijk vereisen grotere vlakken wel de nodige deskundigheid) en de mogelijkheid om de Decocement op meer manieren af te werken; van een iets grovere (antislip) tot een gepolijste uitstraling. Decocement wordt in tegenstelling tot gietvloeren, met de spaan aangebracht, het material laat zich verwerken al seen stuc mortel en heft een hoge plasticiteit.

Voor bijv. badkamers en keukens is Decocement in het bijzonder geschikt vanwege het feit dat schimmels en ongedierte geen kans hebben, evt kan zelfs de wasbak of het aanrechtblad worden meegenomen in de behandeling, dit geeft bijzonder speelse effecten. Voor professionele ruimtes zoals toiletten of wasruimtes verhoogd dit de hygiëne en vereenvoudigd dit het onderhoud.

Decocement en Microcement, qua naam iets verschillend maar qua gebruik en zeker gebruiksgemak maakt het niets uit, Decocement is een Microcement of andersom. Het gaat hier hoofdzakelijk om de korrel grootte van de vulstoffen, deze zijn klein (micro) en het totaal product wordt veelal toegepast voor decoratieve toepassing (deco) dus het balletje is rond. Wel mag worden opgemerkt dat beide namen als merknaam worden gebruikt. Decocement wordt door ėėn importeur in Nederland geleverd, zie onderstaande verantwoording.

Decocement

Decocement is in 2 verschillende gradaties verkrijgbaar, de zgn. huis, tuin en keuken Decocement ( voor alle toepassingen in woonhuizen en de meeste toepassingen in bedrijven uitermate geschikt) en de industrie kwaliteit Decocement xtra; deze is heftruck bestendig op zelfs buiten liggende ondergronden. Binnen Decocement worden vol continu proeven gedaan om het materiaal verder te perfectioneren, de belangrijkste speerpunten zijn hierbij; milieu en duurzaamheid. De vulmaterialen maar ook de vloeistoffen waarmee wordt aangemaakt of wordt afgewerkt zijn zo veel mogelijk emissie arm en waar mogelijk watergedragen, hooguit waar chemisch en mechanisch erg zware eisen worden gesteld kan er uitgeweken worden naar een iets chemische afwerking.

Omdat Decocement in tegenstelling tot bijvoorbeeld gietvloeren, met de hand wordt aangebracht heeft elke vloer maar uiteraard ook elke wand een volledig uniek karakter, de uiteindelijke uitstraling is voor 80% bepaald door de mate van kunstzinnigheid en vakmanschap van de verwerker.

Gaat u met Decocement aan het werk is het ten zeerste aanbevolen om een workshop te volgen bij Eco-stuc en in de eerste instantie op een klein oppervlak te beginnen.