Wat is het duurste huis ter wereld

Huisje van één miljard

Mukesh Ambani Dhirubhai (geboren op 19 april 1957) is een Indiase zakenman is de huidige voorzitter en managing director van Reliance industries , de grootste particuliere sector onderneming in India, een Fortune 500 bedrijf, en een van de grootste particuliere sector conglomeraten in de wereld.

De indiase hypermiljardair Mukesh Ambani mag dan een paar recessiekrasjes hebben opgelopen, maar het heeft hem er niet van weerhouden zichzelf op ene nieuw onderkomen te trakteren. Na drie jaar is zijn nieuwe huisje eindelijk klaar.

Zijn vrouw en kinderen

Drie kinderen en een vrouw, die krijgen nu een immens groot stulkpje. En dat is ook wat de olie en gas magnaat heeft laten bouwen, een torenflat in de stad Mumbai. De uit staal en beton opgetrokken woonfallus heeft 27 verdiepingen die maar liefst 37000 vierkante meter in beslag nemen. De lengte van het stulpje is maar liefst honderdzeven en twintig meter hoog. Daarmee is het officieel het grootste woonhuis van de wereld. Bij elkaar heeft dit gevaarte 1 miljard waard! Mukesh heeft een vermogen van zo ongeveer zeven en twintig miljard !!! hiermee is hij de op negen na rijkste man ter wereld!

Indeling

In de toren zijn 6 verdiepingen gereserveerd als parkeergarage en op de negende verdieping begint pas het echte woonhuis. Man, vrouw en kinderen kunnen honderzestig auto's kwijt in hun persoonlijke garage. Een film kijken met je vijftig beste vriendin is ook geen probleem in je eigen bioscoop. Ook beschikt het gebouw over een eigen tv-studio, danszalen om de trationele dansen te leren en natuurlijk ook zwembaden en fitness ruimtes een een eindeloze reeks van gastverblijven en lounges. Op het dakterras zijn kleine bomen geplant voor het nodige groen. Ver zijn er drie helicopterplatforms voor hen die niet met de auto willen komen. De hangende tuin bestaat uit vier verdiepingen.

Sloppen

De bouw van de flat heeft trouwens geen één miljard maar viftig miljoen gekost. Maar door het stijgen van de grondprijs is het gebouw naar een waarde van één miljard gestegen. Op de hoogste verdieping kijk je de ene kant uit op de mooie zee, maar aan de andere kant zie je de sloppen van Mumbai.

Bedienden

Het nieuwe flatje heeft voor veel commotie gezorgd in de stad. Om nou een miljardenflat te bouwen in een sloppen wijk is een erg groot verschil. De op drie na rijkste man van de wereld heeft maar liefst zeshonderd mensen aan een baantje geholpen

House-warming party

Na de housewarming party, die gepland staat voor 28 november met tweehonderd gasten, trekt de familie Ambani in het nieuwe huis. Met z'n vijven: pa Mukesh, moeder Nita en drie kinderen. Plus de huishoudelijke staf van zeshonderd mensen. Deze zullen natuurlijk niet ontbreken op het feest.

Verdeelde meningen

Niet iedereen is te spreken over het optrekje van meneer Mukesh. De regering van zijn land had gevraagd niet teveel te pronken met het rijkdom. Dit met de rede omdat de rijkdom maar in handen is van een klein deel van de bevolking, een heel klein deel! De rest woont nog steeds in sloppenwijken. Het nieuwe gebouw staat net naast een grote sloppenwijk. Het verschil hierbij vinden veel onacceptabel omdat deze meneer niet eens een klein beetje geld aan de arme mensen heeft gegeven maar alles in persoonlijke dingen stopt