Huurwoning vinden via internet

Huurwoning

Internet is een goed hulpmiddel om snel een passende en betaalbare huurwoning te vinden. Als je weet waar je kunt zoeken, scheelt dit veel tijd (en ergernis). Lees hier waar je snel en doeltreffend een huurwoning kunt vinden via internet.

Huurwoning via Pararius.nl

Pararius is een grote onafhankelijke website die het aanbod van huurwoningen van veel makelaars en verhuurbemiddelaars verzamelt. Als je dus op zoek bent naar een huurwoning kan Pararius een goed vertrekpunt zijn, omdat het als overkoepelende website niet alleen de leuke huurwoning van makelaar X laat zien, maar ook de huurwoning die bij makelaar Y te huur staat. Dit bespaart veel tijd, omdat je voor het vinden van een passende huurwoning niet alle websites van elke afzonderlijke makelaar die actief is in de regio waar je zoekt hoeft af te struinen. Houd echter in gedachte dat Pararius niet pretendeert dat élke beschikbare huurwoning op de website wordt getoond. Enkel de huurwoningen van de aangesloten deelnemers worden getoond. Als je dus geen passende huurwoning hebt kunnen vinden op deze website, wil dit niet zeggen dat hij niet bestaat...

Huurwoning op Directwonen.nl

Direct Wonen is anders georganiseerd dan Pararius. Direct Wonen heeft eigen verhuurmakelaars in dienst die voor een huurwoning de intermediair zijn tussen eigenaar en huurder. Hierdoor is Direct Wonen nauw betrokken bij elke transactie van elke huurwoning en zijn ze in staat elke potentiële huurder van een goed advies te voorzien bij het vinden van een passende huurwoning. Het is heel handig dat je onbeperkt online bezichtigingen kunt plannen voor elke huurwoning die op de site staat. Dit bespaart veel tijd, omdat je ook buiten kantoortijden via internet een bezichtiging kunt plannen voor de huurwoning van je dromen.

Huurwoning vinden met Funda.nl

Hoewel je bij de website Funda als eerste aan koopwoningen denkt, biedt Funda ook soelaas als je een huurwoning zoekt. Net als bij de koopwoningen kun je snel en doelmatig een passende huurwoning vinden via een eenvoudige module. Funda doet precies wat je van een zoeksite verwacht. Je zoekt van grof naar fijn: eerst geef je je zoekplaats aan en hoeveel jouw huurwoning per maand mag kosten. Daarna kan je direct door het aanbod bladeren, of je zoekopdracht verder differentiëren naar specifieke wensen of eisen die je aan de huurwoning stelt, zoals het aantal slaapkamers wat de huurwoning minimaal moet hebben. Bedenk echter wel dat Funda zich primair richt op het aanbod van de aangesloten NVM makelaars en daarnaast ook nog een beperkt aanbod aan huurwoningen toont. Veel van de aangeboden huurwoningen zijn woningen van particulieren die hun woning ook te koop hebben staan en hun inmiddels leegstaande woning (tijdelijk) aanbieden als huurwoning om een gedeelte van hun dubbele maandlasten terug te verdienen. Als je dit in gedachte houdt, kan het aantrekkelijk zijn bij een bezichtiging van een huurwoning te onderhandelen over de huursom en de voorwaarden.

Huurwoning huren bij woningcorporaties

De meeste huurwoningen in Nederland zijn in eigendom van woningcorporaties. De meest voor de hand liggende manier om een huurwoning via internet te vinden, is dus een huurwoning te zoeken via de website van een woningcorporatie. Steeds vaker wordt het aanbod van een aantal corporaties in een gebied of provincie centraal aangeboden op een overkoepelende website waar iedere woningcorporatie haar aanbod aan huurwoningen op kan tonen. Dit maakt het voor jou nog makkelijker een huurwoning via internet te vinden.

Conclusie

Als je een huurwoning wilt vinden via internet zijn bovenstaande websites een goed begin van je zoektocht. Maar bedenk dat dit niet de enige manier is en dat je ook op andere manieren een geschikte huurwoning kunt vinden, zoals een advertentie in de krant, of bijvoorbeeld via je kennissenkring.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden