Tips om je factuur sneller betaald te krijgen

Facturen snel incasseren

In tijden van crisis en geldtekort is er altijd nog de oude truc om je facturen later te betalen of verkeerde bedragen over te maken. Om te voorkomen dat je dit zelf overkomt en geld te laat krijgt overgemaakt van je opdrachtgevers hieronder een paar goede tips:

Tips bij facturatie

  1. Zorg voor een duidelijke vormgeving met een herkenbaar logo. Veel ondernemers maken nog gebruik van de standaard-layout die hun boekhoudpakket biedt.
  2. Het totaalbedrag moet in één oogopslag zichtbaar zijn. Een veel voorkomende fout is dat een bedrag zonder BTW wordt overgemaakt.
  3. Vermeld de exacte datum waarop het verschuldigde bedrag uiterlijk moet zijn overgemaakt. Veelal staat er standaard onder een factuur een regel als 'betaling binnen 14 dagen'.
  4. Lever een specificatie bij de factuur., dit voorkomt onduidelijkheid en vertraging bij de klant.
  5. Let ook op bij declaraties van gedetacheerd personeel. Een specificatie met datum aanduiding, het aantal gewerkte uren en een goede omschrijving van de werkzaamheden voorkomt veel ergernis.
  6. Wanneer er een offerte is gemaakt, laat de factuur daar dan bij aansluiten.
  7. Mogelijk kunt u de algemene voorwaarden van uw onderneming op de achterkant laten drukken. Verwijs er in ieder geval naar en vermeld duidelijk een termijn waarbinnen er bezwaar kan worden gemaakt.
  8. Meer info over http://www.xead.nl/de-wet-consumentenkoop-toepassen-in-mijn-voordeel@@consumentenkoop.

Juridisch advies

Er zijn verschillende manieren om http:// juristen.jouwpagina.be@@juridisch advies van http://levensverzekering.skynetblogs.be/archive/2010/12/23/voordelig-juridisch-advies-van-jurist-of-advocaat.html@@fiscaal jurist of advocaat in te winnen. Dat hoeft niet meteen handen vol geld te kosten.

Incassoprocedure starten

Je kan natuurlijk ook een deurwaarder inschakelen, zodra een factuur onbetaald blijft.