Hoe nieuw is het nieuwe werken

hoe nieuw is het nieuwe werken

"Het nieuwe"is een mode uitspraak dat te pas en te onpas word gebruikt voor oude dingen in een nieuw jasje (het nieuwe jasje) Vandaag de dag is "Het nieuwe werken"opeens weer helemaal hot. Heet het zo omdat het echt nieuw is ,of omdat we gewoon niks nieuws meer konden verzinnen sinds Interpolis het nieuwe werken in Nederland invoerde in 1996.Het nieuwe werken is dus al zeker 14 jaar oud. Het nieuwe eraan is "de Nieuwe Media", de BlackBerry, Ipad , Iphone en kortere files denk ik. In die files kan je dan "het nieuwe rijden" toepassen.

Google was eerder

Het nieuwe werken is mijn inziens het oude telewerken waar leuk op ingesprongen is door de telecom industrie. Een eerdere versie van het nieuwe werken is bedacht door Google. Google probeerde om de huiskamer van de employees naar het werk te halen. Er was ruimte om te gamen, tv te kijken, te werken op een lounge bank of te werken op een roeiboot die in een setting van een tropisch eiland was geplaatst. Een verdieping naar beneden gaan kon via de trap of via een glijbaan. Werken bij Google was (en is het waarschijnlijk nog) Fun! Zolang je maar deed wat je moest doen, dan maakte het niet uit hoe laat je op kantoor was of hoe lang. Leuke bijkomstigheid voor Google was dat het personeel zich zo thuis voelde dat ze langer op het werk bleven dan noodzakelijk was.

kunstzinnig zitten

Met de komst van meer mobiele communicatie mogelijkheden is die huiskamer er nog steeds alleen is de loungebank vervangen door raar gevormde meubels waarvan je in eerste instantie niet van weet hoe je er op moet gaan zitten. Zolang je het personeel voldoende andere wel Arbo goedgekeurde werkplekken aanbied zijn slecht voor de rug zijnde kunstzinnige alternatieven geoorloofd. Of anders gezegd, ben je als werkgever ingedekt in het geval van blijvende invaliditeit veroorzaakt door zo'n modieus lig/hang/wurg meubel.

Hoe groen is HNW echt

Dat het nieuwe werken zoveel beter is voor het milieu betwijfel ik. Misschien zwak je er het file rijden wel iets mee af, maar creëer je tegelijkertijd meer verkeer verdeeld over de dag die vol gas kunnen rijden. Personeel dat thuis werkt heeft de kachel aanstaan en gebruikt thuis meer stroom dan wanneer ze op het kantoor zouden zijn. Het kantoor waar de lichten en kachels toch branden voor die paar mensen die wel op kantoor zijn. Er staan meer printers bij de mensen thuis vanwege de mogelijkheid van het hebben van een thuis kantoortje. Ok, je hebt als bedrijf minder vierkante meters nodig, toch heb je voldoende vierkante meters nodig voor het geval het gros van het personeel bedenkt tegelijk op kantoor te gaan werken.

De infrastructuur moet een overcapaciteit hebben, niets is zo hinderlijk als het hebben van geen of een langzame internet verbinding. Zolang er geen wireless stroom bestaat dat daadwerkelijk werkt of een wireless netwerk dat 100% betrouwbaar is, zal er geen snoerloos kantoor bestaan. Het bekabelen van werkvloeren gebeurd nog steeds.Net zo min dat een paperless kantoor bestaat. Wel een kantoor met Less Paper. Of we het ooit helemaal zonder papier gaan redden? Ik denk het wel. In de plaats daarvoor komt dan wel extra opslag ruimte op de servers, en backup servers voor het geval dat de originele het begeeft. Servers die een hoop warmte creëren die weer gekoeld moet worden.

HNW,meer voordelen voor de werkgever

Ik wil het nieuwe werken niet af kraken maar wil wel het glimmende randje eraf halen. Het is de toekomst en er komen nog heel veel nieuwere versies van. Maar het ophemelen en de koppeling aan een beter milieu gaan mij persoonlijk te ver. Het is mooi dat het kan en als je er ondertussen wat energie mee bespaard, prima. Maar maak het niet mooier dan het is. Het is een manier van werken die past in de huidige tijd. Meer niet. Dat het de werkgever een hoop geld scheelt is zeker en dat die zich kan profileren als een milieu vriendelijke werkgever met hart voor zijn personeel is ook waar. Een werkgever die zijn personeel zo vertrouwd dat ze zelf mogen uitmaken wat,wanneer en hoe ze werken. Geloof mij, met al die technologie van tegenwoordig word het personeel veel meer in de gaten gehouden dan menig manager dat vroeger kon. De werkgever weet precies waar en hoelang je ergens bent, wat je in die tijd hebt uitgespookt en met wie.Noem het maar "het nieuwe vertrouwen".

Eigenlijk is alles bij het oude gebleven, alleen zijn de werkgevers beter uitgerust met controlerende gadgets, en is het personeel erg tevreden met de mobiele gadgets die controle mogelijk maken. Iedereen blij.

gekopieerd van mijn blog