Waar vind je een betrouwbaarheidskeurmerk

Betrouwbaarheid van dienstverleners

keurmerk webshopAls je werken laat uitvoeren in en om uw woning die je niet zelf kan waarmaken dan vraag je dat aan een betrouwbare aannemer of gespecialiseerd bedrijf. Als je wilt weten hoe betrouwbaar dat bedrijf is, kunt u dit keurmerkenregister raadplegen. Uiteraard geldt deze tip ook voor de opdrachtnemer zelf die op zoek is naar een bedrijf om de klus voor hem te klaren. Een artikel over het betrouwbaarheidskeurmerk. 

 

In orde met de wetgeving

  • Als een onderneming/aannemer werken uitvoert, geldt er uiteraard een aansprakelijkheid om dat goed te doen. Ook de werknemers van het bedrijf die de werken uitvoert, moeten met alle wetgeving in orde zijn. Dit heeft te maken met de regelgeving omtrent 'inleners- en ketenaansprakelijkheid'.
  • Bijvoorbeeld: een bedrijf dat weer een ander bedrijf inhuurt om een klus te klaren, is aansprakelijk voor het ingehuurde bedrijf, ook als dat bedrijf, bij wijze van voorbeeld, niet in orde is met de sociale zekerheid of illegale werknemers te werk stelt.

Register Normering Arbeid: betrouwbaar zaken doen!

  • Sedert 2007 is er het RNA register: een onafhankelijk betrouwbaarheidskeurmerk. Elke onderneming die in dit register is opgenomen, heeft het keurmerk 'SNA gecertificeerd'.
  • Dit register is openbaar te raadplegen dus ook voor de particuliere opdrachtgever nuttig om eens een bezoekje te brengen!
  • Vroeger was er ook nog de RIA norm en het Register Inleenarbeid Agrarisch. Dit register is met de komst van de RNA overbodig geworden en dus niet meer actueel.

Links

Website

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden