Bavaria meisjes, goede campagne of mislukte stunt

Bavaria meisjes

Het leek een mooie stunt van Bavaria, toch leek het uit te lopen op een catastrofe voor de Bavaria meisjes. Het blijkt daarom des te meer dat je moet oppassen met wat je doet in het buitenland. Voor de Bavaria meisjes werd het namelijk snel een nachtmerrie. Gelukkig liep het met een sisser af voor de Bavaria meisjes ze zijn vandaag (22 juni 2010) vrijgesproken. Waarschijnlijk zien wij deze twee dames niet snel terug in hun Bavaria jurkjes.

Het verhaal van de Bavaria meisjes

Het begon allemaal naar aanleiding van het Bavaria jurkje. De jurkjes zijn vervaardigt door het gelijknamige biermerk Bavaria om Nederland te supporten. Op tv werden de Bavaria jurkjes zelfs gepromoot door niemand minder dan Sylvie van der Vaart.

Om het biermerk Bavaria ludiek onder de aandacht te brengen besloot het merk een leuke stunt. Hiervoor vlogen ze twee dames en een campagne-man van Bavaria naar Zuid-Afrika. De twee dames, ook wel de Bavaria meisje genoemd, zochten in Zuid-Afrika naar meisjes die mee wilde doen aan de actie. Uiteindelijk lukt het deze twee Bavaria meisjes nog 34 andere dames mee te krijgen. De bedoeling was om als Deense supporters te verkleden. En tijdens de wedstrijd Nederland-Denemarken zich uit te kleden totdat alleen de Bavaria jurken aanbleven. Zo gezegd zo gedaan en zo geschiede het dat tijdens de wedstrijd de zesendertig dames begonnen te strippen en er opeens in de fanzone zesendertig mooie, in het oranje Bavaria jurkje geklede, dames stonden. De actie was zo opvallende dat de officials van de FIFA voetbalbond navraag deed waarom dit gebeurde. En zo kwam men er achter dat de jurkjes van een biermerk waren uit Nederland. Daarom stonden er na de wedstrijd opeens een twintigtal stewards bij de dames om ze het stadion te begeleiden. Wat bleek, de FIFA had een sponsorcontract met Budweiser bier en ze stonden geen andere biermerken toe in het stadion. De Bavaria meisjes werden meegenomen en opgesloten in een kamer waar ook politie was. Daar werden ze ondervraagd maar ten slotte vrijgelaten.

Maar de volgende ochtend...

De volgende ochtend stond bij de twee Nederlandse initiatief nemers opeens politie voor de hotelkamerdeur. Of de dames mee wilde gaan naar de FIFA rechtbank. Waarom alleen deze twee dames vroeg men zich af. Dat kwam omdat ze duidelijk de initiatief nemers waren en daarom ook verantwoordelijk voor de actie. Daar werden ze weer ondervraagd en werd hun paspoort afgenomen met mededeling dat er op 22 juni voor de rechtbank diende te verschijnen. Ze werden opgesloten maar mochten gelukkig op borgtocht van 1000 euro weg uit de cel. Maar het verhaal had nog een staartje want omdat ze voor de rechtbank diende te verschijnen hadden ze kans op een celstraf van een half jaar...

22 Juni 2010 vrijspraak of niet?

Op deze dag zal de uitspraak gedaan worden over de Bavaria meisjes. Het verlossende nieuws kwam halverwege de middag. De rechter in Johannesburg bleek de aanklacht tegen de twee ingetrokken te hebben. Er was namelijk een overeenkomst gesloten op last van de staat.

Een duidelijk verhaal van niet nagedacht loopt met een sisser af

Met een hele grote sisser loopt dit verhaal gelukkig af. Helaas zal na dit verhaal een dergelijke ludieke actie waarschijnlijk niet snel meer plaatsvinden tijdens een WK. Dat is erg jammerlijk te noemen. Natuurlijk is het begrijpelijk dat een grote sponsor als Budweiser graag alleen recht wil tijdens dit WK. Toch vraag je je af is hier niet veel te krampachtig gereageerd door de FIFA. Wat zou er gebeurt zijn als ik met mijn Heineken-shirt naar binnen was gelopen? Was ik dan ook opgepakt? Daarom plijt ik toch voor meer van zulke acties. Want wie wil er nou niet dat de halve tribune vol zit met dames in Bavaria jurkje? Hulde aan de Bavaria meisjes die dit aan durfde!