Wat is voor mij de beste opleiding

Het lijkt soms lastig om een passende opleiding te kiezen. Na het lezen van dit artikel zal dat veel makkelijker zijn! Er worden erg veel opleidingen aangeboden in Nederland (en ook in het buitenland) en het is erg makkelijk om een beetje de kluts kwijt te raken in deze keuze. Dit is erg vervelend want het is juist erg belangrijk dat je een goede keuze maakt wat betreft opleiding. Je opleiding bepaalt de richting van de rest van je leven. Het is dus erg noodzakelijk dat je het hoofd helder houdt en dat je rationele keuze maakt over je studie. Zoek jij bijvoorbeeld een opleiding over de 'competentie persoonlijke effectiviteit' of een goede ´cursus engels´? Om het hoofd een beetje helder te houden zal ik een stappenplan opstellen die je kan volgen om de juiste keuze te maken.

MBO Opleiding

Als je van de middelbare school afkomt wordt het tijd om een vervolgstudie te kiezen. Je hebt op de middelbare school natuurlijk al een vakkenpakket gekozen, en dat maakt de keuze iets makkelijker. Je weet immers al een klein beetje wat je leuk vind (of niet) en dat vergemakkelijkt je studiekeuze een beetje.

HBO opleiding

Het is het makkelijkst als je begint met je online een klein beetje te oriënteren, dit kan je doen met behulp van studietesten. Op internet worden een hoop tests aangeboden en dit kan je een klein beetje in de juiste richting doen denken. Ik zeg niet dat deze tests bindend zijn, maar als uit elke test de zelfde uitkomst komt dan kan ik je aanraden naar een open dag van deze opleiding te gaan.

Management opleiding

De volgende stap in het keuze proces is dus zoals gezegd het bezoeken van open dagen van opleidingen. Dit kan een hele leuke bezigheid zijn en wees vooral niet bang om vragen te stellen aan je begeleiders, daar zijn ze immers voor. Mocht de opleiding erg tegenvallen, niet getreurd, het is beter dat je er van te voren achter komt dan dat je er halverwege het eerste jaar achterkomt. Bezoek gewoon nog een aantal open dagen totdat je echt een opleiding hebt waarmee je echt een klik hebt. Deze klik is erg belangrijk, heb je dat namelijk niet, dan zit de kans er in dat je halverwege je eerste jaar er toch achter komt dat het niet helemaal is wat je zoekt en dat je alsnog moet stoppen.

Deeltijd opleiding

Heb je uiteindelijk je opleiding gekozen, dan is de volgende stap de keuze voor de fulltime opleiding of de deeltijd opleiding. Deze keuze hangt mede af van de stad waar de opleiding wordt gegeven. Vaak is het zo dat een opleiding in verschillende steden wordt gegeven. Elke HBO school en universiteit geeft een eigen invulling aan de opleidingen en het is dan ook belangrijk goed naar deze verschillen te kijken alvorens je je keuze maakt. Naast deze verschillen in opleiding is het ook belangrijk naar de stad te kijken. Studeren is meer dan alleen maar leren en het is dan ook leuk als je je goed kunt vermaken in de stad waarin je woont. Neem dit dus ook mee in je overweging.

Als je nu ook je stad heb uitgekozen is je keuze gemaakt en mag je verwachten dat jij de juiste hebt gemaakt.

Opleidingen Tips

Begin op tijd aan je keuze.

Links en bronnen

www.ibgroep.nl

Opleiding Webdesign

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden