Wat is de geluksarmband van Pink Ribbon 2010

Inleiding

Onderhand kennen we allemaal wel het kleine roze strikje. Dit is het symbool van Pink Ribbon en toont aan dat je mee strijdt in de strijd tegen borstkanker. Het strikje staat op alle artikelen die verkocht worden om geld in te zamelen voor onderzoek naar borstkanker. Een van de artikelen die verkocht worden is het Geluksarmbandje. Aan dit bandje hangen een aantal treffende leuke icoontjes. Hieronder wordt uiteengezet hoe het armbandje van 2010 er uit ziet en wat de verschillende hangertjes bedoelen of voorstellen.

Pink_Ribbon.jpg

Borstkanker

Borstkanker is een vorm van kanker die vooral vrouwen treft. Berekeningen zeggen dat 1 op de 8 vrouwen getroffen zal worden door de ziekte. Dit is heel erg veel! Daarom is er goed en veel onderzoek nodig naar het voorkomen van de ziekte. Ook is het belangrijk dat er veel aandacht en bewustwording voor de ziekte komt zodat er vrouwen in een vroeg stadium van de ziekte behandeld kunnen worden. Om zo veel mogelijk goed onderzoek te kunnen doen is er veel geld nodig. Hiervoor wordt er door middel van het verkopen van verschillende artikelen (tijdschriften, armbandjes, telefoons etc.)geld bijeengebracht.

Pink Ribbon

De stichting Pink Ribbon is voortgekomen uit een samenwerking van The American Womens Club The Hague, de Borstkanker Vereniging Nederland, KWF Kankerbestrijding en Estee Lauder. In 2003 heeft the American Womens club fondsen geworven waardoor Pink Ribbon kon worden opgericht onder toezicht van de Borstkanker Vereniging Nederland. In 2007 is Pink Ribbon een zelfstandige organisatie geworden. Voor meer informatie over Pink Ribbon zie de LeerWiki ]

Pink Ribbon geluksarmbandje 2010

Het geluksarmbandje van 2010 is een zeer gemêleerde armband. Het bandje zelf is samengesteld van 5 glazen roze glazen kraaltjes, 2 zilverkleurige/ metaalkleurige kraaltjes en 4 grijze suède gevlochten bandjes. Het geheel bevat net als vorig jaar ook een roze strik waar "Pink Ribbon"op staat geschreven. De hangertjes hangen aan de gevlochten bandjes en hebben allemaal een betekenis die hieronder uiteen wordt gezet.

Armband_pink_ribbon.jpg

De hangertjes (bedeltjes) zien er als volgt uit:

Zilverkleurig opengewerkt sleuteltje

Het sleuteltje staat voor macht. De macht om met een sleutel deuren te openen of te sluiten (hemelpoort of bijvoorbeeld iemands hart).

Zilverkleurig "one penny' muntje

Het muntje brengt geluk. In het Engels is er een gezegde dat als volgt gaat: "See a penny, pick it up, all day long you'll have good luck"

Handje van Fatima

Het handje van Fatima geeft steun en bescherming; een zegenende hand die staat voor de hand van de favoriete dochter van de profeet. Het symbool staat niet alleen voor steun maar ook voor geluk en de deugden geduld en trouw. Het handje wordt soms ook aangebracht op huizen om de bewoners te voorzien van bescherming. Het wordt ook wel eens een Hamsa hand genoemd.

Zilverkleurig hartje

Het hartje staat voor liefde. Dit behoeft natuurlijk geen nadere uitleg!

Zilverkleurig met roze Pink Ribbon strikje

Het roze strikje is het teken van de stichting Pink Ribbon en staat dus eigenlijk voor de strijd tegen borstkanker.

Opengewerkt klavertje vier

Een klavertje vier brengt geluk. Men zegt dat de 4 blaadjes staan voor Hoop, Geloof, Liefde en Geluk. Dat een klavertje vier geluk brengt komt uit een legende van St. Patrick. Hij gebruikte het klavertje om de drie eenheid van God aan te duiden. Klavertjes vier zijn zeer zeldzaam.

Rondje met roze binnenzijde met een opgewerkt engeltje

Het engeltje staat voor bescherming (bescherming van hoop).

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden