Welke vergunningen heb je nodig

Vergunningen bij bouwen

Als je bouwplannen hebt, ligt het voor de hand dat je over allerlei vergunningen moet beschikken. Niet alleen vergunningen, ook van ontheffingen en andere regelgeving moet men op de hoogte zijn. Ook als u uw plannen uitbesteed: toch moet u zelf ook de hoofdlijnen weten als de talloze besprekingen worden gevoerd. Het gaat immers om uw toekomstig bedrijfspand of privé woning. Gezien het financiële plaatje dat daaraan hangt, is informatie van het allergrootste belang.
 

Vergunningen waar haal ik informatie

Het voordeel van internet is uiteraard dat u al die instanties niet meteen zelf hoeft te bezoeken, dat u al die regelgeving niet zelf bij elkaar hoeft te sprokkelen: daar zijn (gelukkig maar) websites voor. Je mag daarbij veronderstellen dat die up-to-date zijn gehouden. De onderstaande link helpt je een aardig stuk op weg:

  • wanneer wat aanvragen,
  • welke zijn de doorlooptijden,
  • huidige en toekomstige regelgeving,
  • met aanvraaghulp en bijbehorende formulieren, en
  • checklijst.

Tips

  1. Omdat de website blijkbaar (nog) niet actief is, kon niet worden gecheckt of particulieren iets aan deze site hebben, noch of je altijd moet inloggen of dat de informatie voor iedereen beschikbaar is.
  2. Formulierenloket: ook nuttig!

Links

Nog onder constructie op dit ogenblik dus nog even geduld: www.vergunningentool.nl

Ga ook eens naar: Formulierenloket

Reacties (1)

Reageer
Ruben reageerde 9 jaar geleden
26 Jun 21:10
Als je wilt weten welke vergunningen je nodig hebt bij een bouwproject dan biedt Vergunningen.info alle informatie inclusief handige checks.