Voordelig een laptop huren

Inleiding

Wanneer je een laptop wilt huren, dan hoef je maar even rond te zoeken op internet en je vindt verschillende mogelijkheden. Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom iemand een laptop zou willen huren. De meeste mensen huren een laptop voor zakelijk gebruik, maar je kan ook een laptop huren als je eigen laptop kapot is. Je kan eigenlijk alle kanten op als je een laptop wilt huren. Misschien heb je één laptop voor jezelf nodig, maar je kan ook meerdere laptops huren als je bijvoorbeeld een workshop of een cursus wilt geven. Je kan een laptop voor een dag huren, maar ook voor langere tijd. Verder kan je vaak nog kiezen uit een simpele laptop of een laptop met allerlei extra mogelijkheden. Kortom, er komt nog heel wat bij kijken als je een laptop wilt huren. Hoe kan je voordelig een laptop huren?

Waarom een laptop huren?

Een laptop is een kleinere versie van een computer. In plaats van een beeldscherm en de kast is alles nu één geheel. Een laptop is erg compact waardoor je hem gemakkelijk mee kan nemen. In de laptop zit een batterij die je kan opladen tijdens gebruik of als hij uitstaat. Op die manier kan je een paar uur zonder draad je laptop gebruiken. Ideaal als je ergens geen stroom hebt. Omdat een laptop zo licht is kan je hem makkelijk op je schoot zetten (vandaar de naam), maar je kan hem natuurlijk ook gewoon op tafel zetten. Een laptop is dus reuze handig om mee te nemen en om te gebruiken! Er zijn genoeg situaties te bedenken waarin iemand een laptop nodig heeft, maar het nut er niet van in ziet om er zelf één aan te schaffen. Wanneer kan je een laptop huren?

 • Normaal werk je achter een computer, maar omdat je bijvoorbeeld op reis of vakantie gaat heb je een laptop nodig.
 • Je hebt één of meerdere laptops nodig omdat je een cursus geeft.
 • Wanneer je op een beurs staat, kan het ook handig zijn om een laptop bij je te hebben.
 • Je eigen computer of laptop is kapot en in de tijd voor dat hij gemaakt is, heb je toch een laptop nodig.
 • Je wilt het gebruik van een laptop eens uit proberen voordat je er zelf één aanschaft.

Tips voor het huren van een laptop

Wanneer je een laptop wilt huren, dan wil je hier natuurlijk niet teveel geld voor kwijt zijn. Voordat je een laptop gaat bestellen, dan is het aan te raden om eerst te bedenken waarvoor en voor welke tijd je de laptop nodig hebt. Waar moet je opletten als je een laptop wilt huren?

 • De tijd. Bedenk van tevoren hoe lang je de laptop nodig denkt te hebben. Het is in verhouding goedkoper om een laptop een maand te huren dan voor een dag. Maar wanneer je bijvoorbeeld zeker weet dat je hem niet langer dan een week nodig hebt, huur je laptop dan niet langer dan deze tijd.
 • Soort laptop. Je hebt de keuze uit verschillende laptops. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de snelheid van de laptop, de videokaart, verschillende programma's die op de laptop staan en de grootte van de laptop. Een basis laptop is goedkoper dan een luxere laptop.
 • Meerdere laptops. Wanneer je meerdere laptops nodig hebt probeer zo dicht mogelijk bij het juiste aantal te zitten zodat je niet onnodig voor een laptop betaalt.
 • Extra's. Vaak heb je de mogelijkheid om extra's bij je laptop te huren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een beamer, printer, USB-apparaat of een beveiligingskabel.

Verschillende aanbieders waar je een laptop kan huren

Omdat er verschillende aanbieders zijn waar je een laptop kan huren, doe je er slim aan om deze te vergelijken. De prijs is belangrijk, maar ook voor de service valt wat te zeggen.

 • Prijs Er kan aardig wat prijsverschil zitten tussen de verschillende aanbieders. Wanneer je weet wat voor soort laptop je wilt huren en hoe lang je deze wilt huren, dan kan je prijzen van vergelijken.
 • Service De meeste aanbieders hebben een goede service. De laptop wordt bijvoorbeeld binnen 24 uur thuis bezorgd. Bij anderen moet je het wel van tevoren aangeven dat je een laptop wilt huren.
 • Extra mogelijkheden Wanneer je niet zo handig met computers bent, dan is het handig als er een informatienummer is. Let er op of je het bedrijf kan bereiken als je laptop problemen heeft of als je ergens niet uitkomt.

Wanneer je een laptop huurt, dan wordt hij over het algemeen altijd nagekeken voordat je de laptop thuis krijgt. Maar kijk hem zelf ook altijd even na. Op die manier kan je niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele gebreken. Zorg ook altijd na gebruik dat je belangrijke documenten van de laptop hebt gehaald.

Conclusie

In sommige situaties is het reuze handig dat je de mogelijkheid hebt om een laptop te huren. Wanneer je een laptop maar tijdelijk nodig hebt, dan is het een goede optie om een laptop te huren. Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten als je een laptop wilt huren. Denk bijvoorbeeld aan de prijs, soort laptop en de mogelijkheden. Ook kan je vaak extra apparaten bij de laptop huren. Wanneer je een laptop wilt huren, dan is het aan te raden om bij jezelf na te gaan waarvoor je de laptop precies wilt gebruiken en voor hoe lang. Op die manier kan je een laptop huren die helemaal aan jouw wensen voldoet en betaal je niet onnodig extra geld.