Welke GSM kopen

GSM kopen

Dit artikel over mobiele telefoons is tot stand gekomen na maar liefst drie dagen snuffelen op internet. Het is niet bestemd voor jou als je alles al weet over mobieltjes of smartphone. Het is gemaakt voor diegenen die hun weg niet (meer) vinden in het bos van GSM toestellen. Het is een eenvoudige reis geworden door telefoonland. 

 Wat is het verschil tussen een GSM en een smartphone?

Heel eenvoudig uitgelegd: een smartphone is een GSM maar dan een ‘smart’ (vertaald: slimme) GSM. Wat maakt hem slimmer? In een smartphone zit een kleine computer ingebouwd waardoor hij veel meer kan. Met een smartphone kun je uiteraard bellen en een SMSje versturen maar dat is niet de hoofdzaak bij deze telefoon. De fanatieke gebruikers van een smartphone zijn eerder verlekkerd op de mogelijkheid om emails te kunnen zien en versturen. Of andere lekkernijen zoals op internet gaan, foto’s of films maken (en versturen), muziek afspelen, en tegenwoordig zit er ook een GPS-ontvanger in. Zelfs TV kijken is mogelijk! Mag zeker niet ontbreken in deze snoeplijst: spelletjes spelen!

Samengevat: een smartphone is een klein computertje dat je altijd bij hebt! Maar… heb je dat allemaal nodig?

Wat wil je doen met je mobiele telefoon?

Dat is de hamvraag: wat wil je al of niet kunnen doen met je mobiele telefoon? Als het antwoord op deze vraag is: eenvoudig (mobiel) bellen of bereikbaar zijn en misschien zo af en toe een SMSje sturen dan heb je geen (dure) smartphone nodig!

Is je keuze gemaakt en heb je besloten om een gewone, eenvoudige GSM te kopen waarmee je altijd bereikbaar bent voor de (klein)kinderen? Of je gooit je vaste telefoonlijn eruit en kiest voor een goedkoop alternatief? Waarbij je toch ook wel eens een SMSje wilt sturen? Let dan in elke geval op volgende zaken:

  1. Prijs van het toestel: keuze te over, althans voorlopig nog want over enkele jaren is zo’n eenvoudig mobieltje wellicht niet meer in de handel. Dan wordt je sowieso gepusht naar een hippe smartphone is de toekomstvoorspelling!
  2. Gebruiksgemak: als je zo maar een ‘gewone’ telefoon nodig hebt, ben je wellicht al wat ouder (senioren) of zoek je een eenvoudig toestelletje voor de kinderen? Dan is het uiteraard van belang dat die telefoon makkelijk te gebruiken is. Om je te helpen bij je keuze stellen we volgende vragen.
  • Is de geluidskwaliteit goed want misschien hoort u niet meer zo goed?
  • Zijn de toetsen groot genoeg?
  • Is het scherm niet te klein?
  • Zijn de cijfers en letters goed te lezen?
  • Is het mobieltje niet te groot om overal mee naar toe te nemen?

Prijzen vergelijken kun je hier!

Toch een smartphone?

Zoals voorheen gezegd: met een smartphone heb je veel meer mogelijkheden. Een greep uit het aanbod: muziek spelen, foto’s nemen, interneten, emails verzenden….

Nu kunnen al die toeters en bellen er wel opzitten, de vraag is of de kwaliteit ook even goed is naargelang je betaalt voor je smartphone. Zo zit er bijvoorbeeld veel verschil in de kwaliteit van de muziekspelers. En bijvoorbeeld ook de kwaliteit van de foto’s die je met je smartphone maakt, is ook niet altijd je van het! Ook op gebied van mobiel internetten is het ene apparaat al handiger dan het (eventueel) duurdere andere model.

Wat is dan wijsheid? De regel zou moeten zijn dat de duurste smartphone ook de beste kwaliteit biedt. In de praktijk is dat echter niet altijd het geval. Dus betaal je te veel voor te weinig!

Merken

De meest bekende merken voor zowel een eenvoudig mobieltje als een hyper moderne smartphone zijn Nokia, Samsung, HTC, LG, Apple, Sony Ericsson en Motorola. Kleinere aanbieders: Acer, AEG.

Prijzen

De belangrijkste voorwaarde herhalen we nog maar eens: wat wil je doen met of je eenvoudige GSM of met je hippe smartphone?

Daarnaast: wil je een abonnement of een herlaadbare SIM-kaart?

Wij hopen dat volgende vergelijkingssites je behulpzaam zijn bij je keuze!

Vergelijken in België

Wegwijs in Nederland

In Nederland heb je veel meer vergelijkende sites dan in België. De keuze was niet gemakkelijk en wellicht is niet elke lezer van dit artikel het eens met onze keuze. Het heeft echter ook geen zin om hier 10 of meer vergelijkingssites te plaatsen. Want het is gekkenwerk om die allemaal te bezoeken. Dan wordt het weer een doolhof. De keuze is uiteindelijk gevallen op: Vergelijk NL

Shoppingtip