Fifa 10 app voor iPhone

Inleiding

Sinds de introductie van de app store voor de iPhone vorig jaar zijn er inmiddels meer dan 1 miljard apps gedownload door iPhone gebruikers. Niet alleen worden er programma's ontwikkeld voor de iPhone, maar ook wordt de iPhone meer en meer gebruikt door ontwikkelaars van games als nieuwe console. Sinds een aantal maanden zijn grote ontwikkelaars als Electronic Arts (EA games) toegetreden tot de iPhone markt met klassieke games als Sim City, Need for Sp

eed en The Sims. Sinds een aantal dagen is er een nieuwe kraker uitgegeven in de Apple's App Store door EA Games: de voetbal game Fifa 10.

Over Fifa 10 voor iPhone

FIFA 10, de nieuwste versie van Electronic Arts' populaire voetbalspel is nu beschikbaar op de Apple iPhone; het spel kan worden gedownload voor 7,99 euro in de App Store. FIFA 10 is één van de bekendste voetbalgames ter wereld.De bediening op de iPhone vraagt uiteraard wel enige gewenning. Verder zijn er slechts twee belangrijke single-player modes: Manager en Be a Pro. In de Manager Modes kan je met een (volledig gelicenseerd) team de competitie spelen. In de Be A Pro-mode ben je één speler die op een RPG-achtige manier verder moet ontwikkelen.

Als men eenmaal is gewend aan de bediening komen veel gebruikers tot de ontdekking dat het voetbal spel voor de

iPhone erg gebruiksvriendelijk is. De bal passen, scoren en de bal onderscheppen zijn gemakkelijke handelingen.

De game bevat 30 verschillende competities (alle clubs van de Nederlandse eredivisie zijn vertegenwoordigd) met meer dan 550 teams en ongeveer 13.000 verschillende spelers. In de praktijk zien veel spelers er hetzelfde uit en bewegen ze ook op dezelfde manier.

Het onderscheid tussen de teams is verder minimaal, omdat je slechts kunt kiezen uit een paar verschillende tenues. Speel je bijvoorbeeld met ADO Den Haag, dan kan dat in het wit of in het rood maar niet in het welbekende groen-geel. Aan dit soort zaken zie je dat deze FIFA voor een relatief eenvoudige handheld is bedoeld.

Toch is het spel zeker niet slecht. Tijdens het spelen van het spel worden verschillende nieuwe opties vrijgegeven zoals een upgrade van het stadion en diverse trainingen.Daarnaast zijn de graphics van Fifa 10 adembenemend. Het spel blinkt uit door de vele verschillende mogelijkheden. In de singleplayer modus van Fifa 10 kun je bijvoorbeeld kiezen voor een vrijblijvend potje voetbal, een compleet toernooi of de ‘be a pro’-mode. Hierbij ontwerp je je eigen speler, waarmee je een carrière maakt over meerdere seizoenen. Verder kun je penalties nemen of je vaardigheden oefenen in de trainingsmodus. De game bevat ook multiplayer via WiFi waarin je het tegen vrienden kunt opnemen (geniaal). Daarbij kun je kiezen voor een eenvoudige wedstrijd, maar ook voor een strafschoppenserie of een ‘be a pro’-wedstrijd.

iPhone serieuze concurrentie?

Het is duidelijk dat de iPhone serieuze concurrentie is voor de marktleiders in mobiele spel computers, Nintendo (Nintendo DS) en Playstation (PSP). Voor de iPhone (3GS) / iPod touch komen steeds meer grote titels beschikbaar. Binnenkort worden  bijvoorbeeld ook iPhone-versie van GTA: Chinatown Wars verwacht.

De concurrentie van Apple heeft niet stilgezeten, na de release van de Playstation Portable. Medewerkers van de

multinational hebben hard gewerkt aan nieuwe games en de ontwikkeling van het netwerk Playstation Home. Ook is Sony de trotste fabrikant van de PSP Go, de evaluatieversie van de Playstation Portable (PSP) die begin Oktober werd gepresenteerd. Als kers op de taart werd ook nog eens de nieuwe serie Mini’s toegevoegd; kleine spelletjes, die je voor een schijntje kunt downloaden vanaf de Playstation Store.

Links