Wordfeud; Scrabblen met je vrienden!

Scrabble met vrienden op je smartphone!

Scrabble wie kent het niet! Iedereen heeft vroeger wel eens het populaire bordspel Scrabble gespeeld met familie of vrienden. Wie denkt dat Scrabble ouderwets is en alleen nog gespeeld word in het bejaardehuis heeft het mis. Er is namelijk een nieuwe variant van Scrabble op de smartphone of tablet: Wordfeud. Maar wat is Wordfeud precies? En wat is het verschil tussen Wordfeud en Scrabble?

Wat is Scrabble?

Scrabble is een populair bordspel wat in 121 landen in 29 talen is uitgebracht. Het bordspel speel je met 2 tot 4 personen. Het is de bedoeling dat de speler zoveel mogelijk punten verdient door het spellen van woorden met die letters die de spelers krijgt. Elke letter heeft een eigen waarde. Het scrabbelbord bestaat uit 255 vakken. 61 van de 255 vakjes zijn gekleurd. Met deze gekleurde vakjes is het mogelijk om extra punten te verdienen met een gespeld woord.

Wat is Wordfeud?

Wordfeud is een app gemaakt van het bekende bordspel scrabble. Wordfeud is momenteel erg populair. Er zijn 2 versies van Wordfeud beschikbaar. Er is een gratis versie en een betaalde versie te verkrijgen in de Appstore en Android Market. Bij de gratis Wordfeud verschijnen en soms advertenties in beeld. De betaalde versie is zonder advertenties. De betaalde versie van Wordfeud kost € 2,49.

Wordfeud kan je spelen in verschillende talen. Je kan een taal selecteren bij het starten van een nieuw spel. Je kan Wordfeud spelen tegen je vrienden die jou hebben toegevoegd op Wordfeud. Ook kan je ervoor kiezen om met een random persoon te spelen die geselecteerd word door Wordfeud.

Verschil tussen Wordfeud en Scrabble

Eigenlijk is er niet zo heel veel verschil tussen Wordfeud en Scrabble. Het grootste verschil is toch wel dat je Wordfeud altijd en overal online speelt op je smartphone met vrienden en dat je Scrabble speelt aan de keukentafel in de late avond uren.

Het speelbord van Wordfeud ziet er bijna hetzelfde uit als het speelbord van Scrabble. Het speelbord bestaat net als bij Scrabble uit 255 vakjes. Ook zijn er gekleurde vakjes op het speelbord. Deze gekleurde vakjes hebben net als bij Scrabble verschillende waardes. Wel word er in Wordfeud andere waardes gebruikt voor de gekleurde vakjes.

  • DL: dubbele letterwaarde
  • TL: triple (driekeer) letterwaarde
  • DW: dubbele woordwaarde
  • TW: triple (drie keer) woordwaarde)

Een ander verschil tussen Wordfeud en Scrabble is het aantal spelers. Wordfeud kan momenteel met maximaal 2 spelers gespeeld worden. Bij Scrabble gaat het aantal spelers tot 4.

Wat maakt Wordfeud nou zo verslavend?

Het leuke aan Worfdfeud is dat je het altijd bij de hand hebt. Je speelt het namelijk op je smartphone. Je kan altijd en overal tegen je vrienden scrabbelen. Daarnaast hoef je niet meteen het spel uit te spelen. Je hebt namelijk 72 uur om te reageren op je tegenstander.

Verder heeft Wordfeud een chatfunctie. Zo kan je tijdens het spelen chatten met je tegenstander. Ook kan je meerdere spellen tegelijkertijd spelen en is het mogelijk om in verschillende talen te spelen bijvoorbeeld Engels of Duits.