GetJar: App market

GetJar

GetJar is een app market die apps aanbiedt voor elk platform. Je hebt alleen wel de GetJar App nodig om te downloaden. Vooral voor Yarvik tablets is de GetJar market een mooie uitkomst. Dit omdat deze tablets geen officiele Android market hebben.

Wat kost GetJar

Het installeren van GetJar is helemaal gratis. En ook het downloaden van alle apps in deze market is gratis. GetJar biedt ook zogenaamde Gold apps aan. Deze kosten oorspronkelijk een paar euro, maar GetJar kan ze gratis aanbieden. Dit is erg voordelig, je kunt zo tot €50 besparen op het aanschaffen van apps.

GetJar market installeren

Ga met je mobiele browser naar GetJar.com. Als het goed is wordt he doorverwezen naar de mobiele website van GetJar. Hier zie je meteen al apps staan die je kunt downloaden. Zie je een interessante app staan, dan kun je op "free" klikken om deze te downloaden. Je komt nu in een scherm met wat uitgebreidere informatie over de app die je wilt downloaden. Hier staat ook de link met "download". Klik hier op. Nu krijg je een melding dat de GetJar Market eerst op je mobiele apparaat moet worden geïnstalleerd. Klik op "download" en download zo de GetJar app. Nu je de GetJar app hebt geherinstalleerd kun je ook via deze app downloaden. Zoek hiervoor de app op in de lijst met applicaties op je mobiele apparaat. Het is overigens ook mogelijk om via de browser te blijven downloaden.

GetJar voor Yarvik tablets

Yarvik heeft van GetJar de standaard applicatiemarkt gemaakt. Yarvik heeft daarvoor banden gesloten met GetJar. Het is daarom voor Yarvik gebruikers makkelijk om via de tablet de GeJar market te installeren. Ga naar Yarvik.com, vervolgens naar producten. Hier staat in de lijst links GetJar Market bij.

GetJar voor andere systemen

GetJar is geschikt voor de meest gangbare mobiele systemen. De apps kunnen voor Android apparaten gedownload worden, maar ook voor apparaten met iOS. Ook het BlackBerry systeem wordt door GetJar ondersteund.

Voordelen en nadelen van de GetJar Market

Het grote voordeel van GetJar is dat alle beschikbare apps gratis zijn. E er worden zeer leuke apps aangeboden. Daarnaast gaat het downloaden redelijk snel en worden veel apparaten ondersteund.

Nadelen zijn er ook. Zo zijn lang niet alle apps beschikbaar en zijn sommige apps die getoond worden niet te downloaden. Zo is er een groot kans dat de app die jij graag wilt niet start met downloaden. Daarnaast zijn er alleen maar gratis apps. Het is dus niet mogelijk om betaalde apps via GetJar te installeren.

Alternatieven

Alternatieven voor GetJar zijn Appslib (veel gebruikt voor Archos Tablets) en AppBrain. Maar deze installeren weer niet altijd even makkelijk op elke (goedkope) tablet.

Conclusie

De GetJar market is makkelijk als je geen ander alternatief hebt zoals de Android Market of de app stores van Apple en BlackBerry. Maar over het algemeen zijn voorgeinstalleerd vanneer je een product met deze software koop. Voor Goedkope tablets is het wel een uitkomst, zo kun je makkelijk apps downloaden zonder Android Market. Goedkope tablets hebben hier namelijk vaak geen licenties voor.