Hoe werkt Yelo van Telenet

Yelo en Telenet

Dit is een artikel voor Belgen die werken met Telenet. Want Telenet heeft Yelo en hiermee kun je TV kijken op je iPad, Android telefoon en pc. De techniek overwint alles tegenwoordig! Voor liefhebbers en mogelijke toekomstige fans: hoe krijgt Telenet dit voor mekaar, is het interessant en wat kost het?
 

De mogelijkheden van Yelo

'Telenet en zijn nieuwe Yelo betekent dat je helemaal live naar televisiezenders kunt kijken. Niet alleen live TV maar ook films bekijken op verzoek. Je houdt het bijna niet voor mogelijk: hoe weet Telenet nu welk apparaat je gebruikt? Toch is het zo: er wordt een filmversie aangeboden die altijd past: of je nu een iPad, iPhone of pc als ‘kijkmedium’ wilt gebruiken. De versie/resolutie wordt eenvoudig aangepast. Je krijgt automatisch de juiste versie op je bordje!

Ook voor TV? Ja, omdat Telenet transcoders gebruikt! Het zijn deze transcoders die de beeldsignalen die de TV-stations gebruiken, omzetten in de geschikte versie zodat ze op elk toestel passen. Uiteraard kost die omzetting tijd en dat is meteen de verklaring voor het feit waarom TV-uitzendingen via Yelo een klein beetje achterlopen op de gewone digitale TV-beelden.

Kan dat zo maar zonder software?

Nee!

1. Op Apple-toestellen heb je een applicatie nodig. Geen nood: deze is online te downloaden en kondigt het zendprogramma van de komende 2 weken aan!

2. PC: wat je nodig hebt is een browser en Flash maar dan wel pas in 2011 omwille van de extreme belasting van het systeem bij Telenet zelf. Nog even geduld dus. Als je Telenet-klant bent, wordt je ongetwijfeld op de hoogte gehouden van deze ontwikkeling in 2011!

Conclusie

Je moet natuurlijk zelf beslissen of je hiervan gebruik wilt maken. Dit artikel is niet bedoeld om reclame voor Telenet te maken. De huidige ontwikkelingen gaan echter zo snel dat we alleen maar hebben willen verduidelijken wat de mogelijkheden zijn. Voor de mogelijke gevolgen van de kosten van je abonnement verwijzen we dan ook bij voorkeur naar de website van Telenet zelf. 

!