Wat als de microfoon van mijn iPhone 3G niet werkt

Inleiding

Een aantal gebruikers van de iPhone 3G heeft het al ervaren: de microfoon werkt niet meer. U kunt de persoon aan de andere kant van de lijn horen maar die persoon hoort u niet? Kunt u wel gewoon bellen met uw headset, maar als u zonder de headset belt heeft u hetzelfde probleem? Hieronder vind u een aantal stappen die dit probleem mogelijk oplost.

Mogelijke oplossingen

Reset

De meest simpele manier kan zijn om de telefoon te "resetten", houdt de aan/uit knop een paar seconden ingedrukt en zet de telefoon uit. Als u het programma BossPrefs heeft geinstalleerd kunt u simpelweg het programma starten en op de reset knop drukken onderaan in het scherm.

Reinigen

Probeer de hoofdtelefoon ingang schoon te maken. Soms zit er vuil of stof in. Probeer VOORZICHTIG met een naald o.i.d. om het vuil te verwijderen. Ook kunt u proberen om de headset aantal keer in- en uit de hoofdtelefoon ingang te bewegen.

Nieuwe software installatie

Als bovenstaande methoden niet werken kunt u de software volledig opnieuw installeren. De beste methode hiervoor is een DFU, zie www.iclarified.com voor details.

Apple Store

Als alle bovenstaande methoden niet werken kunt u de telefoon terugbrengen naar Apple. Het schijnt dat Apple bekend is met het probleem omdat ze bijna altijd direct een nieuwe telefoon meegeven aan de klant.

Let op echter: is uw telefoon "unlocked" met yellowsnow dan is de kans groot dat u nadat de telefoon is geruild bij Apple, dit de unlock niet meer mogelijk maakt. De rede hiervoor is dat Apple's nieuwe update naar versie 2.2.1 dit bemoeilijkt. De enige manier dat de iPhone dan nog gebruikt kan worden met een andere SIM kaart is door middel van een "piggyback" simkaart zoals Rebel SIM, Gevey SIM of Turbo SIM.

Links