Hoe unlock ik mijn iPhone 3G OS 3.0 met Redsn0w

Inleiding

Ultrasn0w voor iPhone is een software applicatie ontwikkeld door Dev Team waarmee de iPhone 3G OS 3.0 software "jailbroken" kan worden. Deze jailbreak zorgt ervoor dat software die niet in de Apple store verkrijgbaar is kan worden gebruikt op uw iPhone. Tevens zal dit u de mogelijkheid bieden om uw telefoon te unlocken, lees: een andere sim kaart te gebruiken dan die van T-Mobile. Voor een gratis iPhone bij uw abonnement klik hier

Hoe jailbreak ik OS 3.0 met behulp van redsn0w?

VOORDAT U IETS DOET, LEES EERST DEZE INSTRUCTIES EN DE INSTRUCTIES VAN DEV MEERDERE MALEN. ALS U DE PROCEDURE NIET GOED UITVOERT KAN UW IPHONE ONBRUIKBAAR WORDEN

Op 20 juni 2009 werd de unlock-software van Dev Team, redsn0w, vrijgegeven. Redsn0w zorgt ervoor dat de iPhone OS 3.0 software "jailbroken" kan worden.
  • De installatie is eigenlijk simpel. Download de OS 3.0 (iPhone1, 2_3.0_7A341_Restore.ipsw) door te ernaar te zoeken op google of via deze link.
  • Na het downloaden van de iPhone1, 2_3.0_7A341_Restore.zip bestand, hernoem het bestand naar iPhone1, 2_3.0_7A341_Restore.ipsw.
  • Sluit uw iPhone aan op uw computer en start iTunes. Selecteer "herstellen" en selecteer de firmware die u hebt gedownload op de website hierboven vermeld. Doe niets tijdens het upgraden totdat het klaar is.
  • Nadat de iPhone software is bijgewerkt, start de redsn0w toepassing (zie dev teamblog voor download mirrors). Lees goed de instructies op het scherm. Eerst wordt u gevraagd om de telefoon volledig uit te schakelen terwijl hij nog steeds verbonden is met uw computer. Schakel de telefoon door de uit-knop in te houden voor een paar seconden en schuif vervolgens de "power off widget" naar rechts. De telfoon is nu uitgeschakeld. Na het klikken op de volgende in het scherm, wordt de telefoon opnieuw opgestart en wordt u gevraagd om de power-knop in te houden. Vervolgens wordt u gevraagd om ook de "home" knop in te houden en tenslotte om alleen de home knop in te houden. De jailbreak procedure zal nu starten, heb geduld totdat de procedure is voltooid.
  • Wanneer zie je "Done" in het scherm ziet, is iPhone "jailbroken", de telefoon zal de installatie afronden en vervolgens is telefoon klaar voor gebruik. De telefoon zal nu alleen nog met T-Mobile werken, de unlock software ultrasn0w zal binnenkort uitkomen in de software winkel Cydia dat u nu als een icoontje op uw scherm kunt zien.
  • Opmerking: NU U DE IPHONE HEEFT "GEJAILBREAKT" DIENT U NOG ULTRASN0W TE INSTALLEREN. LEES HIER HOE DIT MOET

Unlock iPhone OS 3.1.(2)

Sinds kort heeft Apple een nieuwe update vrijgegeven naar OS 3.1.2. Zie hier voor een handleiding hoe deze firmware te unlocken.

Links

Unlocked iPhone 3G