Muziek herkennen met je iPhone: Shazam

Inleiding

Muziek herkennen? Met je iPhone kan het. U kunt met de app Shazam muziek herkennen, altijd en overal. De applicatie is te downloaden in de iTunes App Store.

Hoe kunt u muziek herkennen met uw iPhone?

Voor het eerst besteedt Apple weer eens aandacht aan een applicatie die niet alleen in de Amerikaanse, maar ook in de Nederlandse en Belgische App Store te vinden is. Shazam is één van de applicaties die je graag op je iPhone laat staan, ook al maak je er niet elke dag gebruik van. Je weet immers nooit wanneer je ergens een muzieknummer hoort, die je niet kunt thuisbrengen. Door simpelweg de applicatie te starten en vervolgens op "Tag" te drukken luistert je iPhone naar de muziek. Vervolgens wordt de muziek door Shazam geanalyseerd en als het nummer wordt herkend , wordt de naam van het nummer, de naam van de artiest en de album cover weergeven. Ook geeft Shazam de mogelijkheid om de muziek te kopen in iTunes, een video te bekijken op Youtube en de dichtbijzijndste locatie waar u de muziek kunt kopen in de winkel.

Software update van Shazam

Onlangs is er een update van de software uitgekomen. De nieuwe versie maakt gebruik van de iPhone OS 3.0 software voor de iPhone en iPod touch. Shazam heeft een aantal nieuwe functies, verbeterde functionaliteit en toegang tot sociale netwerksites, waaronder toegang tot Twitter.  "Sinds de lancering van de App Store vorig jaar, is Shazam een enorme fanbase opgebouwd van iPhone en iPod touch-gebruikers", aldus Andrew Fisher, CEO van Shazam. "We hebben geluisterd en geleerd van onze iPhone en iPod touch-gebruikers in het afgelopen jaar en we zijn ervan overtuigd dat de miljoenen Shazamers over de hele wereld zullen genieten van de uitgebreide functionaliteit van deze laatste release. "

Shazam is natuurlijk niet de enige applicatie waarmee je muziek kunt herkennen: Midomi doet hetzelfde en heeft iets meer functies. Welke van de twee nu eigenlijk het beste is, is helemaal afhankelijk van het genre en het feit of je bereid bent om zelf een liedje te neuriën (want dat kan alleen met Midomi). Shazam en Midomi zijn allebei gratis in de App Store te vinden.

Links

iPhone Startpagina

Technologie Startpagina