Unlock de iPhone 3GS

Inleiding

Na de unlock van iPhone's OS 3.0 op de iPhone 3G, is de unlock nu ook verkrijgbaar voor de iPhone 3Gs. Door middel van een jailbreak met Redsn0w kan de iPhone hierna unlocked worden met ultrasn0w.

De Release

Nadat begin juni 2009 de unlock voor iPhone's OS 3.0 is uitgekomen voor de iPhone 3G, is nu ook de unlock voor de iPhone 3GS uitgebracht door Dev Team.  Hoewel het iPhone Dev Team wilde wachten tot firmware 3.1 met een jailbreak-tool, heeft programmeur GeoHot besloten hier niet aan mee te doen.

George Hotz, beter bekend als GeoHot, heeft een tooltje op zijn website uitgebracht waarmee de iPhone 3GS met firmware 3.0 gejailbreakt kan worden. Zijn tool heet purplera1n en is door iedereen uit te voeren. Na uitvoeren van purplera1n kan eenvoudig Cydia gedownload en geïnstalleerd worden. Wie zijn iPhone 3GS wil unlocken, kan dit met de reeds beschikbare ultrasn0w-tool.

Het iPhone Dev Team wilde eigenlijk geen jailbreaktool voor firmware 3.0 beschikbaar stellen. Ze waren bang dat Apple de exploit die gebruikt wordt voor het jailbreaken in firmware 3.1 zou dichten. Vanwege een aantal bugs in firmware 3.0 zou firmware 3.1 niet lang op zich laten wachten.

GeoHot vindt deze redenering onzin. Hij benadrukt dat het hoe dan ook een kat-en-muis-spel blijft tussen de hackers en Apple. Apple brengt altijd nieuwe patches uit om lekken te dichten en hackers doen hun best om nieuwe lekken te vinden. Wachten op een volgende firmware is volgens hem dan ook zonde.

Hoe werkt het?

iPhone 3GS gebruikers kunnen hun iPhone met OS 3.0 jailbreaken met redsn0w. Vervolgens kan men via Cydia ultrasn0w downloaden wat ervoor zorgt dat de iPhone wordt unlocked.

Links

iPhone blog

iPhone Startpagina