Paypal voor de iPhone

Inleiding

PayPal is een online betalingssysteem dat u toelaat sneller, makkelijker en vooral veiliger online te betalen. Met nauwelijks twee kliks kunt u betalen of geld ontvangen. Paypal is een systeem waarmee iedereen die een e-mailadres heeft, veilig online betalingen met een creditcard kan verzenden en ontvangen. Paypal is een onderneming van , (een vraag en aanbod site). Paypal is een steeds meer gebruikte vorm van online betaling, bijvoorbeeld ook toegepast bij de t-shirt winkel Blitz Design T-Shirts.

De App van Paypal is nu hier voor Nederlanders te downloaden voor iPhone.

 

Paypal voor de iPhone

De applicatie van PayPal, die al eerder te downloaden was in de Amerikaanse App Store, is nu ook in Nederland beschikbaar. Deze Nederlandse versie in Augustus 2009 al aangekondigd en is sinds Oktober 2009 te downloaden in de App Store.Met de dienst PayPal is het mogelijk om veilig en snel overboekingen te doen naar bijvoorbeeld Marktplaats of eBay, als je daar wat hebt gekocht, of naar een persoon. In de applicatie kun je je saldo opvragen, geld overmaken en zelfs  betalingsgeschiedenis bekijken. Een PayPal-account is gekoppeld aan jouw creditcard of bankrekening, waardoor je geen geld op een speciale rekening hoeft te storten. De gegevens van jouw bank of creditcard zijn niet zichtbaar voor anderen, wat de dienst erg veilig maakt. De dienst is erg handig als je bijvoorbeeld een klein bedrag van iemand hebt geleend, omdat je snel kunt terugbetalen. Daarmee mikt Paypal nog steeds op microbetalingssystemen waar het bedrijf ooit om is opgericht. Als de ontvanger nog niet beschikt over een Paypal-account, krijgt die simpelweg een e-mailtje met instructies die te openen en het geld te incasseren

iPhone en de toekomst?

PayPal zet hoog in op mobiele technologie. Volgens topman Jack Stephenson van Paypal heeft de opkomst van moderne smartphones als de iPhone die ontwikkeling mogelijk gemaakt: moest het enkele jaren geleden nog langdurig onderhandelen voor een dure plek op door telecombedrijven beheerste mobieltjes, tegenwoordig kan een applicatie via het relatief open systeem van de iPhone vrij eenvoudig worden aangeboden. Om een applicatie beschikbaar te maken voor het downloaden uit de Apple's App Store moet het programma wel eerst worden goedgekeurd door Apple. Vorige maand introduceerde PayPal een nieuw systeem, Adaptive Payments System, wat het mogelijk maakt voor e-commerce spelers en online-winkels om nieuwe eigen betalingsmethodes te introduceren op basis van PayPal.

Naast de Paypal applicatie is ook de mobiele variant van eBay beschikbaar voor de iPhone in Apple's App store. De app was al vanaf het begin in de App Store verkrijgbaar.

Let op!

Naast de gratis beschikbare variant van de Paypal App, is er in de App Store nog een andere Paypal app verkrijgbaar, die tegen betaling kan worden gedownload. Dit is echter niet de App van Paypal, maar van een andere onbekende ontwikkelaar. Let dus goed op wanneer je Paypal wilt downloaden voor je iPhone. Het icoontje van de officiele Paypal Paypal applicatie is wit met in het midden een blauwe "P" en 2 gele halve maantjes erboven. Paypal onderzoekt wie er achter het niet-officiele programma zit, en overweegt stappen tegen de maker.

Links