Hoe kan ik offline youtube video's bekijken op mijn iPhone


Inleiding

Deze tip legt uit hoe je YouTube-video’s offline op je iPhone (of iPod) kunt bekijken. Eén van de nadelen van de YouTube-applicatie van de iPhone is dat filmpjes alleen online te bekijken zijn. Wie geen Wi-Fi-verbinding heeft, zit dus vast aan het tragere 3G. Niet zo handig als je vrienden meerdere filmpjes wil laten zien, want je moet flink wat geduld hebben voordat ze allemaal geladen zijn. Op gejailbreakte iPhones is dit probleem te ondervangen met de applicatie MxTube (firmware 2.x) en sinds kort ook met aTube (firmware 3.x). Voor meer informatie over het jailbreaken van je iPhone/iPod, zie dit artikel. Een andere mogelijkheid is om YouTube-filmpjes offline te kunnen bekijken is om ze eerst van YouTube te downloaden en vervolgens te converteren naar een formaat dat geschikt is voor je iPhone/iPod. Je hebt hiervoor speciale software van derden nodig.

 

Software om youtube films op iPhone te bekijken

De volgende programma's zijn opties om films te converteren naar het juiste formaat: zijn Tooble en TubeSock, verkrijgbaar voor Windows en Mac. Met deze software kun je filmpjes downloaden en in één stap converteren en importeren in iTunes. Tooble is een gratis programma, als je graag de versie hebt met uitgebreide mogelijkheden dan is er ook een Pro-versie verkrijgbaar voor $6. Je kan dan bijvoorbeeld video’s van andere sites dan YouTube converteren. TubeSock kost $15 en is daarom alleen geschikt voor mensen die er fanatiek gebruik van het programma  willen maken. Gelukkig kun je de software wel gratis uitproberen.

Ben je Mac-gebruiker, dan is TubeTV ook nog een goede optie. Deze software is gratis verkrijgbaar voor Mac OS X Tiger, Leopard en en kan YouTube-video’s zoeken, opslaan en converteren. Het ondersteunt ook diverse andere flashvideo’s van andere websites.

MxTube voor Jailbroken iPhones en iPod Touches

Met MxTube kun je bladeren door filmpjes op YouTube, waarbij je kunt kiezen uit alle video’s, featured video’s of zoeken op basis van trefwoord. Je krijgt van elke video een thumbnail te zien en wat statistische gegevens zoals het aantal downloads en de gemiddelde waardering. Als je een video wilt downloaden op je iPhone of iPod dan kun je erop tappen om te downloaden. Je kan daarbij kiezen uit verschillende formaten: hoge kwaliteit voor Wi-Fi en lage kwaliteit voor GPRS/EDGE-verbindingen. Na het downloaden kun je de video’s offline bekijken. Je kunt MxTube downloaden via Cydia of Icy.

aTube voor de iPhone/iPod Touch

Ook aTube maakt het mogelijk om YouTube-filmpjes te bekijken en ze op te slaan op de telefoon.De applicatie oogt uiterst eenvoudig. aTube opent automatisch in het tabblad Search, dat ongeveer hetzelfde is als de zoekfunctie van Apple’s eigen YouTube-applicatie. Als je de clip hebt gevonden die je zoekt, dan tik je ‘m aan. Vervolgens krijg je twee grote knoppen gepresenteerd: Download en Watch. Wie er niet voor kiest de video meteen te bekijken maar hem eerst te downloaden, kan hem later altijd terugvinden onder het tabblad Videos.

aTube is gratis, bevat geen banneradvertenties en ondersteunt meerdere downloads. De applicatie is in de standaard BigBoss-repo in te vinden.

Links