Hoe kies ik een goede Canon printer uit de Canon Pixma printer series

Op zoek naar een goede printer? Er worden zeer verschillende printers aangeboden, door zeer veel verschillende printer fabrikanten. Deze printer fabrikanten gebruiken allemaal verschillende benamingen voor de eigen technologieën. Bovendien worden printers steeds meer uitgebreid met aanvullende functies, zoals de mogelijkheid tot kopiëren. Een all in one printer wordt ook wel Multi Function Printer genoemd. Een Multi Function Printer (MFP) kan printen, scannen, faxen en kopiëren. Hieronder zetten wij onze bevindingen van een printer uit de Canon Pixma series overzichtelijk op een rij. 

Canon Pixma series

Canon heeft een zeer succesvolle serie printers op de markt gebracht onder de naam Pixma. Canon's Pixma MX7600 is een all-in-one inkjet. De Canon Pixma MX7600 all-in-one inkjet kan behalve printen, ook scannen, faxen en kopieren.

Canon belooft dat de Pixma MX7600 een inktjet printer is voor hoge kwaliteit foto’s met laser print kwaliteit voor de teksten. Canon gebruikt hiervoor de nieuwe Pigment Reaction (PgR) technologie. Deze PgR technologie voorziet elke pagina eerst van een laagje transparante inkt die vervolgens reageert met de volgende laag coating die op het papier wordt gespoten.

Dit levert een zeer hoge kwaliteit foto op met een zeer helder en scherp beeld.  

Gebruiksgemak Canon Pixma

De Canon Pixma MX7600 weegt 18 kilo en is dus beslist geen lichtgewicht printer. Het voordeel van deze Pixma is wel dat de afmetingen bescheiden zijn en op elk bureau past. De printer is voorzien van USB en Fast Ethernet aansluitingen. De benodigde kabels zijn echter niet af-fabriek bijgesloten. Bovendien heeft deze Pixma een USB aansluiting aan de voorkant voor alle fototoestellen met PictBridge. PictBridge zorgt ervoor dat de foto’s vanaf het fototoestel direct kunnen worden geprint. Helaas kan dat afdrukken van de foto’s niet wireless. Ook is er geen wireless netwerk mogelijk. 

Het installeren en configureren van de Pixma

Het installeren en configureren van de printer is makkelijk.

Zorg er wel voor, voordat je gaat installeren en configureren, dat alle tape en piepschuim verwijderd zijn. Wij telden 24 verschillende van deze beschermende onderdelen.

Zorg er bovendien voor dat de houder voor de zes inktpatronen goed is bevestigd. De eerst volgende stap is het calibreren van de printer. Dat kan de printer zelf uitvoeren. Dat duurde bij ons tien minuten. Vervolgens dient de printersoftware te worden geïnstalleerd. Dat duurde bij ons 24 minuten. Deze instructies staan duidelijk uitgelegd in de handleiding die in vele talen bij de printer is toegevoegd. 

Aan de slag met de Pixma

De printer kan worden aangestuurd via elke computer die is aangesloten op de printer. Hiervoor is software bijgeleverd die op de computer van waar de prints verstuurd worden geïnstalleerd dient te worden. De http://www.tonerprintercartridges.nl/Canon@@ Canon printer is daarnaast voorzien van LCD scherm met een overzichtelijk control panel. De tekst is niet altijd makkelijk te lezen, want het LCD scherm is relatief klein.

Scannen met de Canon Pixma

De resolution van de MX7600 scanner is 4,800 x 9,600 Dots Per Inch (dpi). De kwaliteit van gescande foto’s is erg goed. De Pixma is tevens voorzien van een document invoerlade (document feeder). Het gebruik van de document feeder is handig voor grote hoeveelheden te scannen pagina’s. Helaas wordt de kwaliteit van de resolutie verlaagd tot 600 x 600 dpi. Voor de foto’s is dat een te lage kwaliteit, want het resultaat is enigszins teleurstellend. Voor het scannen van grote hoeveelheden tekst is de document feeder handig en de kwaliteit is prima.. Voor het scannen heeft deze Pixma een (zeer acceptabele) 27 seconden tijd nodig.  

Print snelheidstest

Volgens Canon kan deze Pixma 23 kleuren pagina’s per minuut printen en 28 pagina’s zwart-witi (monochrome). In onze ervaring wordt deze snelheid niet gehaald. Een tien pagina tellend foto document werd geprint in 1 minuut en 52 seconden. Een 21 pagina tellend tekst document werd geprint in bijna drie minuten. Nog steeds een prima resultaat.

Voordeel van de Pixma is dat deze dubbelzijdig kan printen, ook wel autoduplexing genoemd. 

Kosten per geprinte pagina

De kosten per geprinte pagina hangen af van de levensduur van de printer. Dit hangt mede af van de gebruiksintensiteit en het onderhoud. Dit zal per gebruiker verschillen. Bovendien hangt de prijs per geprinte pagina af van de prijs van toners en cartridges. De prijzen van de cartridges voor de Pixma printer series zijn zeer gemiddeld in de markt en dus heel acceptabel.  

Prijs kwaliteit verhouding Canon Pixma printers

De relatief hoge aanschaf prijs maakt deze Canon niet zo aantrekkelijk. Voor wie veel teksten wil printen is deze printer minder geschikt. De afdruk kwaliteit van de foto’s is echter erg goed. Voor een amateur fotograaf is deze printer wellicht een beetje duur, maar een beginnende professional heeft een zeer goede kwaliteit all in one printer na aanschaf van deze Pixma.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden