TV kijken op de pc, mijn ervaring

Inleiding

Het is alweer zo’n jaar of twee geleden, dat ik besloot om de TV het huis uit te doen. De reden hiervoor was dat ik het steeds meer een bron van ergernis begon te vinden, weinig keuze in goede programma’s, constante herhaling van oude films, het dagelijkse nieuws, en daarnaast de realisatie van het feit dat je in feite er verslaafd aan bent geraakt. Dit overziende gaf mij de doorslag, om zonder een of af ander afkickcentrum te hoeven te bezoeken, het “heilige kastje” aan de kant te schuiven.

Periode zonder TV

Op zich viel mij de overgang naar het TV-loze tijdperk best mee, alleen de buitenwereld reageerde in het begin nogal ontstemd op het feit dat ik regelmatig moest vragen waar het om ging, als ze het om een of andere serie spraken. Ik begon de tijd in te vullen met het lezen van boeken, iets wat ik voor die tijd nauwelijks had gedaan, omdat ik tot dan toe alleen maar studieboeken gewend was te bestuderen. In het begin kostte het enige moeite, maar na verloop van tijd begon ik al met de auteur mee te denken, aangezien mijn voorkeur uitgaat naar thrillers en fantasy. Een jaar verging en ik las meer dan veertig boeken (zo’n 12.000 bladzijdes) en raakte stilaan door het oevre heen, aangezien de desbetreffende schrijver jaarlijks een boek produceerde. Dus begon het bloed weer te kruipen, waar het niet gaan kan.

TV op de PC

Ik heb altijd een groot interesse gehad voor diverse sportwedstrijden, met name wielrennen zit in het bloed. Aangezien ik de wielerkalender in hoofd had zitten en ik geen zin had om de commentatoren van de NOS aan te moeten horen, ben ik op zoek gegaan naar alternatieven. Deze vond ik vrij snel en de populairste stream werd BVLS.EU (Belgisch Voetbal Live Stream). Op deze deze zender had ik de keuze uit bijna alle sportwedstrijden over de hele wereld, zij het dat sommige allen van Italiaans of Spaans commentaar werden voorzien. Wielerwedstrijden zoals de Giro d’Italia of de Tour du Suisse kon ik volgen, en aangezien onze landgenoten zich hier van hun beste kant lieten zien, was dit dubbele pret. Op de NOS werd nauwelijks aandacht hieraan besteed, hier regeert nog steeds Koning Voetbal. Zelfs de verrichtingen van onze voetbaljongens onder 17 jaar, die in mei, Europees kampioen werden kon ik live volgen, ook hier nauwelijks aandacht van de NOS.

Toekomst

De toekomst van BVLS.EU is momenteel onduidelijk, er zou sprake zijn van het feit dat ze door de Belgische sportzender Sporza.be overgenomen zullen gaan worden, dat zou betekenen dat de uitzendingen alleen nog in België te zien zullen zijn. Als dit het geval is zal ik naar een ander alternatief moeten omkijken, maar een ding staat vast ik blijf TV via de PC bekijken. Op internet zijn diverse aanbieders actief, dus er is keuze genoeg. Het grootste pluspunt is dat je diverse programma's kunt bekijken wanneer het jou het beste uitkomt, behalve natuurlijk de live-uitzendingen.

Update

BVLS.EU is inmiddels overgenomen door de Belgische Televisie, en is te vinden onder Sports-Livez. De beperking tot Belgische kijkers is gelukkig van de baan. Iedereen kan op deze site kijken.Veel sportplezier toegewenst!!!

Olympische Spelen Londen 2012

Ook de NOS is er achter gekomen dat steeds meer mensen de sportprogramma's via het internet volgen. De grote testcase zijn de Olympische Spelen in Londen 2012, waarbij maar liefst 12 kanalen met livestream sport ter beschikking worden gesteld, enig manco is nog dat er geen commentaar bij wordt geleverd, hetgeen in feite onmisbaar is bij dit soort evenementen. Misschien dat dit in de toekomst alsnog zal gaan gebeuren. Afwachten dus of dit misschien op de Olympische Winterspelen van Sotsji in 2014 zal gaan gebeuren.

Links

Einde van de kabel-tv ?

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden