Het succes van dr Dre headphones

Dr Dre headphones

Moeten we Dr. Dre nog voorstellen? De man is wereldberoemd als rapper en producer van Snoop Dogg, Eminem, Ice Cube en Xzibit. Daarnaast niet alleen om zijn muzikale prestaties, ook om de headphones waar hij zijn naam aan leent. Met B-logo en van goedkoop tot vreselijk duur. Toch zijn vele modellen van het enorm uitgebreide assortiment koptelefoons niet voorradig in de (web)shops.

 

Dr Dre headphones

Of het persoonlijk aan Dr. Dre te danken is, laten we hier in het midden. De man kent natuurlijk wel iets van beats, bas en geluidsfrequenties. En als muziekliefhebber wil je natuurlijk muziek beleven en horen alsof je naast de artiest op het podium staat. Daar is hij, samen met de audio-experts van Monster uitstekend in geslaagd. De beste ambassadeurs voor Dr. Dre koptelefoons zijn de profvoetballers. Dr. Dre behoort standaard tot hun vrije tijdsuitrusting. Betere en gratis reclame kun je niet krijgen! Ook tijdens de Olympische Spelen van Londen zag je veel zwemmers en atleten met Dr. Dre het stadion binnen lopen.

Technische aspecten

De speakerdrivers hebben verschillende afmetingen: van piepklein tot enorm. Zo ook de oordopjes. Soms zit er een extra digitale amplifier in. Ook aan de isolatie is de nodige aandacht besteed. Geen extern geluid bereikt je oren. Urenlang zo’n koptelefoon op je hoofd dan moet je als fabrikant ook nog eens zorgen voor comfortabel draaggemak. Dat kan met pluche oorkussentjes als je dat wil.

Het assortiment

1) Monster Beats Studio headphones (zwart)

De Beats serie is voorzien van een iSoniTalk koptelefoonsnoer voor aansluiting op de iPhone. Met ingebouwde antwoordknop en microfoon. Zo kun je muziek luisteren en bellen tegelijk. Gewicht:260 gram. Maximaal vermogen: 115 dB. Accessoires: opbergbox, reinigingsdoekje, 2 batterijen. Concurrentie: Jabra, Sony en Sennheiser. Normale prijs: 299 euro.

2) Monster Beats by Dr. Dre Pro (wit)

De Beats Pro heeft geen amplificatie of ruisonderdrukking. Verder een uitstekende geluidsisolatie en unieke flip-up oorschelpen met achterwaartse rotatie en pluche, wasbare oorkussentjes.

Prijs: vanaf 294 euro tot 308 euro.

3) Monster Beats by Dr. Dre Solo HD (5 kleuren doch meestal enkel in zwart/rood en wit/rood verkrijgbaar.)

Voorzien van 2 speakers, met ControlTalk kabel, vrij compact formaat en handig opklapbaar. Geleverd met hoesje, platte plug, lichtgewicht, ook een studioversie is mogelijk tegen bijbetaling. Prima draagcomfort. Met kabel voor iPhone en IPod.

Ambassadeur: Ronaldo.

Prijs: vanaf 165 euro tot 279 euro.

4) Monster Beats by Dr. Dre Mixr (wit)

Voor het eerst geïntroduceerd door niemand minder dan David Guetta. Een koptelefoon met professionele ambities. Krachtig, levendig geluid, gemaakt van aluminium, lichtgewicht en draaiende oorschelpen. Met ControlTalk voor iPhone en Blackberry.

Prijs: vanaf 199 euro tot 229 euro.

5) Monster Beats by Dr. Dre Studio

Nieuw! In diverse kleuren maar (nog) niet verkrijgbaar. Professionele koptelefoon, met Monster Cable kabel en adapter, iSoniTalk kabel voor iPhone, Blackberry en andere muziektelefoons, stevige beschermtas.

Prijs: vanaf 258 euro tot 299 euro.

6) Monster Beats by Dr. Dre

Oortelefoontjes (in ear), witte kleur, meestal in aanbieding qua prijs!

Prijs: vanaf 99 euro.

7) Monster iBeats Headphones with ControlTalk (oorknopjes)

Zwarte uitvoering met rood logo. Zeer klein formaat maar geweldig geluid. In verschillende kleuren.

Prijs: vanaf 78 euro tot 95 euro.

8) Monster Beats by Dr. Dre iBeats (zwart)

Nieuw! In ear headphones – HTC versie. Klein en compact, comfortabel om te dragen, met opbergboxje, handsfree bellen, met ControlTalk functie, afstandbediening en ingebouwde microfoon, wordt geleverd met oorrubbers in verschillende maten. Let wel: ControlTalk werkt volledig met HTC toestellen, echter als je een MP3-speler of telefoon gebruikt, kan het zijn dat de microfoon of afstandsbediening niet helemaal werkt.

Waar te koop?

Tijdens de Olympische Spelen werden ze gratis uitgedeeld aan de atleten. Dat mocht niet van de organisatie. Als je geen officiële sponsor bent, mag je helemaal niets doen met reclame. Dat wist dr. Dre & Co uiteraard heel goed. De heisa die daardoor ontstond in de media betekende gratis reclame en daar was het natuurljk om te doen. Voor u en ik die onze koptelefoon moeten betalen: waar zijn Dr. Dre koptelefoons te koop?. Af en toe is het goed zoeken naar modellen op voorraad. Maar kijk eens bij ,  en .

Voor België:  en