De beste sites om prijzen te vergelijken

Inleiding

Het internet is tegenwoordig een handig hulpmiddel wanneer je iets wilt kopen of bijvoorbeeld een abonnement wilt afsluiten. Je kan op internet zoeken naar informatie, maar misschien nog wel handiger is dat je online prijzen kan vergelijken. Op deze manier weet je zeker dat je niet teveel betaalt voor een product. Er zijn zoveel aanbieders van producten en diensten en er kan er maar één de goedkoopste zijn. Het is toch vervelend als je bij winkel A een product bestelt, terwijl datzelfde product bij winkel B een stuk goedkoper is. Wat zijn de beste sites als je wilt prijsvergelijken?

Verzekeringen vergelijken

Je hebt verzekeringen in alle soorten en maten, zoals een autoverzekering, levensverzekering en inboedelverzekering. Wanneer je een nieuwe verzekering wilt afsluiten of je bestaande verzekering wilt oversluiten, is het slim om eerst de prijzen te vergelijken. Op verschillende sites om prijzen te vergelijken moet je eerst invullen wat voor verzekering je zoekt. De prijsvergelijkingsite geeft je dan een overzicht van welke verzekeringen er zijn en wat welke het goedkoopste is of wat het beste bij jouw wensen past. Er kan onderling veel verschil zitten in de prijzen van verzekeringen.

Producten vergelijken

Je kunt eigenlijk alles wat je wilt kopen op internet. Je kan alle sites één voor één afgaan om zelf te zoeken waar het het goedkoopst is, maar er zijn ook sites die dit al voor je doen. Wanneer je niet precies weet wat je wilt kan dit ook een uitkomst zijn. Je kan namelijk verschillende opties geven op sites voor prijs vergelijken. Zo kan je bijvoorbeeld op merk zoeken of op andere extra's. De prijsvergelijkingsite geeft dan alle mogelijke opties over het product en bij welke winkel dat product het goedkoopst is.

Alles over producten vergelijken

Abonnementen vergelijken

Online kan je allerlei abonnementen afsluiten, zoals telefoon- of internetabonnementen. Vaak is het al goedkoper om een abonnement via internet af te sluiten in plaats van in een winkel. Aanbieders die puur op internet hun diensten aanbieden hebben geen extra kosten zoals huur van een winkel. Zeker met telefoonabonnementen wordt op het ogenblik flink gestunt. Wanneer je de prijzen van verschillende abonnementen gaat vergelijken, weet je zeker dat je het goedkoopste abonnement hebt.

Sparen en lenen, de rente vergelijken

Er zijn veel bedrijven waar je geld kan lenen of juist kan sparen. Wanneer je geld leent, betaal je rente over het geleende bedrag. Wanneer je een lening wilt afsluiten kan je het beste kijken welk bedrijf de laagste rente vraagt over het geleende bedrag. Op verschillende sites om prijzen te vergelijken kan je naar verschillende opties kijken, zoals het bedrag, de looptijd en de gevraagde rente. Op die manier kan je de rente kiezen die het beste bij je past.

Wanneer je geld wilt sparen is het juist precies andersom. Bij een spaarrekening krijg je rente over het bedrag dat je spaart. Er zit veel verschil in de hoogte van de rente onderling. Er kan soms meer dan een procent verschil tussen zitten. Op een bedrag van 10.000 euro is dit toch 100 euro per jaar. Zonde als je dat dus misloopt omdat je zomaar een spaarrekening hebt geopend.

Ben je op zoek naar een goedkope lening of wil je een bestaande lening oversluiten, kijk dan eens op de volgende site:

Sparen, lenen en hypotheek vergelijken

Energie maatschappijen vergelijken

Sinds de energiemarkt is vrijgegeven proberen de energie maatschappijen zoveel mogelijk klanten binnen te halen. Ze doen dit door steeds met nieuwe aanbiedingen te komen. Het is misschien makkelijk om bij je eigen vertrouwde maatschappij te blijven, maar misschien is deze niet de goedkoopste. Tussen de prijzen van de verschillende energie maatschappijen kunnen grote verschillen zijn. Op jaarbasis kan het zo een paar honderd euro schelen.

De meeste energieleveranciers hebben een leuke actie als je naar hen overstapt. Hier kun je ook je voordeel mee doen. De tarieven voor energie liggen vaak dicht bij elkaar en een leuke actie kan net het verschil maken.

Welke acties hebben de verschillende energiemaatschappijen?

Conclusie

Als consument kan je aardig wat geld besparen als je gaat prijsvergelijken. Er kan nogal een prijsverschil tussen de verschillende aanbieders zitten. Met bovenstaande sites kan je heel gemakkelijk prijs vergelijken. Je kan hier heel gemakkelijk geld besparen op bijvoorbeeld je verzekeringen, telefoon, internet en energierekening!

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden