Hoe help je mensen op afstand met Skyfex

Introductie

Misschien ben je zo'n persoon die om hulp wordt gevraagd als er bij familie of kennissen weer eens wat fout gaat op de computer. De persoon met het probleem probeert altijd het probleem te beschrijven, vaak zonder succes. Het zou zo makkelijk zijn als je even mee kon kijken op hun scherm... Dat kan! Met Skyfex.com. Skyfex geeft je de kans om mee te kijken op het scherm van de andere persoon en aan te geven waar die persoon moet klikken. In dit artikel uitleg over Skyfex.

LET OP: Skyfex werkt op dit moment niet voor Firefox, wel voor Internet Explorer.

Meekijken

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Dat is zeker zo als een persoon die niet veel kennis heeft over computers probeert uit te leggen waarom een programma is vastgelopen.In dit geval biedt Skyfex uitkomst. Skyfex is een online dienst die een expert de gelegenheid geeft mee te kijken met een hulpbehoevende. De Expert (de persoon met kennis van computers, niet iemand van Skyfex zelf) heeft een log in nodig. Deze is gemakkelijk te verkrijgen door een korte registratie. Als Expert log je vervolgens in en vraag je de andere persoon naar de site te gaan.Zelf zie je als expert dit scherm: 

De persoon die je hulp nodig heeft gaat ook naar Skyfex.com en klikt op Get Assistance aan de linkerkant. 

Na een klein ActiveX-programma geïnstalleerd te hebben krijgt die persoon een nummer van 6 cijfers. Deze geeft hij of zij door aan de expert die deze in zijn scherm invult. Vanaf dat moment kan de expert meekijken op het scherm van de ander. Hij kan niet zelf acties uitvoeren, maar door op een plaats te klikken kan de andere wel zien waar de expert wil dat hij of zij klikt.

Op deze manier heeft de expert beter inzicht in wat er precies gebeurt op het scherm van de ander zonder eindeloze beschrijvingen aan te moeten horen.

Totale controle

Voor betalende experts is het ook mogelijk om (met toestemming van de persoon die geholpen wil worden) de controle over de computer over te nemen op afstand. Hiermee kan hij of zij op afstand het probleem oplossen zodat de ander weer verder kan. Dit is soms makkelijker dan het enkel "sturen van clicks", maar het kost wel geld. Een gratis alternatief voor totale controle is Logmein.com.

Vragen?

Als je vragen of aanvulling hebt over/voor dit artikel, laat dan even een reactie achter!