De scherpste aanbiedingen op iBOOD

Introductie

Op internet zijn veel mooie aanbiedingen te vinden. iBood is een van deze sites. Vaak zijn hier zeer goede aanbiedingen te vinden. In dit artikel een beschouwing van iBood].

iBood

iBood staat voor Internet Best Online Offers Daily (Internet's Beste Online Aanbiedingen Dagelijks). Dit is in feite een grote webshop. Omdat ze in 27 landen actief zijn kunnen ze zeer groot inkopen. Dit inkopen doen ze direct bij de producenten van de producten zelf zodat ze quantumkorting kunnen krijgen omdat ze zulke grote hoeveelheden inkopen.

Op iBood staat iedere dag 1 aanbieding. Dit wisselt van elektronica tot cosmetica tot witgoed. Vaak is het prijsverschil met de normale prijs tientallen euro's. iBood zelf geeft vaak een aanduiding van de normale prijs boven hun prijs. Om te controleren of dit klopt kan je het product ook opzoeken op Kieskeurig.

Specificaties van het product

Niet alleen geeft iBood een goed product tegen een lage prijs, ook de specificaties van het product worden verme

ld. Hierdoor hoef je deze niet apart op te zoeken op internet maar kan je direct beslissen of je dit product wilt hebben of niet.

Reacties van mede-bezoekers

Een andere handige functie van iBood is dat ze bij ieder product de mogelijkheid geven aan de (geregistreerde) bezoekers om een reactie achter te laten. Hierdoor weet je ook wat andere mensen van het product vinden, of ze er eventuele ervaringen mee hebben etc. Een nadeel is wel dat de reacties soms te flauw voor woorden zijn. Zeker bij de iBood Hunt (zie onder) is dat vaak het geval.

iBood Hunt

Eens in de zoveel tijd is er de iBood Hunt. Bij zo'n dag worden in rap tempo veel verschillende producten verkocht. Een product wordt gepresenteerd, er wordt verkocht totdat de voorraad op is en dan wordt er direct weer een nieuw product online gezet. Dit is een slimme methode om veel bezoekers naar de site te trekken: iedereen wil weten of het product al uitverkocht is en wat de volgende iBood is. Het resulteert meestal in een overload aan verkeer naar de site waardoor deze tijdelijk uit de lucht is.

Nieuwsbrief

iBood geeft registreerde gebruikers de gelegenheid om net iets voor dat de nieuwe iBood (behalve bij de Hunt) online komt al op de hoogte te worden gebracht van de iBood. Hiermee hebben geregistreerde gebruikers een voordeel boven niet-geregistreerde gebruikers. Aangezien het zeker handig voor sommige producten die zéér in trek zijn (Nintendo Wii, iPod, iPhone etc.) om het net iets eerder te weten dan de rest van de mensen is het zeker aan te raden om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Conclusie

iBood is absoluut een zeer nuttige en slim opgezette site. Door iedere dag een nieuwe scherpe aanbieding te doen komen veel mensen regelmatig op de site. Als je niet iedere dag naar de site wilt gaan schrijf je je in voor de nieuwsbrief waardoor je automatisch op de hoogte wordt gebracht.

Op dagen van de iBood Hunt is iBood regelmatig overbelast waardoor de site uit de lucht gaat: de site gaat soms tenonder aan haar eigen succes.

Al met al is iBood zeker een site om in de gaten te houden! 

Aanvullingen

Heb je aanvullingen op dit artikel? Laat even je reactie achter hieronder en ik pas het artikel aan!