Nieuwe website Mijntuin: prachtige virtuele tuinhulp!

Mijntuin prachtige website

Als je een enthousiaste tuinier bent, is deze nieuwe website beslist iets voor jou. Wie zich hier aanmeldt, kan niet anders dan een passie voor tuinieren hebben. Informatie delen maar ook elkaar helpen is de dubbele missie van dit platform. Kortom: alles wat je wil weten over bloemen, planten, struiken, fruit en heel veel prachtige plaatjes.
 

Tuin en onderhoud

  • Heb je nieuwe planten gekocht en wil je iets weten over het onderhoud? Weet je niet (meer) wanneer of hoe je die notenboom moet snoeien? Wanneer mag je je rozen verplaatsen? Dan biedt Mijntuin de oplossing: je begint met een invuloefening. Hierbij geef je aan wat er groeit en bloeit in jouw tuin. Dat hoeft niet noodzakelijk letterlijk een tuin te zijn, het kan ook je terras of balkon zijn.
  • De site werkt met een zeer uitgebreide database die zowel planten, bomen, groenten en fruit herkent. Na deze invulactie vertelt de website nauwkeurig wanneer en waar je met je groene vingers moet optreden. Hierbij moet je denken aan snoeien of bemesten.

Handige filterlijst

In de plantenlijst kun je kiezen uit:

  • de hoogte gaande van 1 cm tot zo maar even 4 meter,
  • de bloeiperiode die het hele jaar omvat,
  • de kleur die je wenst.

Op dit ogenblik omvat de database 27 pagina’s planten, netjes alfabetisch gerangschikt. Klik je bijvoorbeeld op ‘zonnebloem’ dan krijg je een algemene uitleg. Daarnaast zijn er tabjes voor kleur, agenda en foto/video. Het ziet er allemaal keurig verzorgd en professioneel uit!

Het tweede deel: samen tuinieren

Alle gebruikers kunnen actief meewerken met de site. Ze kunnen tips toevoegen, vragen stellen, antwoorden geven maar ook foto’s en filmpjes plaatsen.

Er wordt aan gewerkt!

De makers zijn er zich van bewust dat de site nog voor verbetering vatbaar is. Daar zijn ze druk mee bezig. Zo staan automatische alerts met een wekelijkse ‘to do’ in de steigers voor deze maand september. En ook de mogelijkheid om je via Google Agenda of iCal te abonneren op alle activiteiten die van toepassing zijn op jouw tuin.

Conclusie

Deze website is een Belgisch initiatief. Dat neemt niet weg dat ook onze Nederlandse buren van de kennisuitwisseling kunnen profiteren. Wellicht moet ze hier en daar een beetje wennen aan het Vlaamse taaltje!

Website Mijntuin beslist een bezoekje waard!

Moet je nog helemaal beginnen aan een tuin? Als je:

  • een tuin vanaf het prille begin wil ontwerpen (bijvoorbeeld als je verhuisd bent) of