Rekenmodules voor ondernemer en particulier

Handige rekenmodules voor iedereen

Ik kwam deze website tegen en wil ze even voorstellen. Ze heet BerekenHet. Wat kun je hier allemaal berekenen? Van alles en nog wat. De site biedt allerlei rekenmodellen. Zowel voor Jan met de pet als voor ZZP-ers en startende bedrijfjes. Of als je erover denkt om een business te beginnen. Een introductie over de vele, vele mogelijkheden.

 

BerekenHet maar liefst 98 berekeningen

Kortom: een hoop info. Uiteraard te veel om elk afzonderlijk te behandelen. Handig is dat de uitkomsten van de rekeningoefeningen weergegeven zijn in een grafiek. Weliswaar nog niet bij alle rekenmodellen maar daar wordt aan gewerkt. Je kunt zo in een oogopslag de berekende resultaten zien en interpreteren. De grafieken zijn ‘actief’: als u met de muis over een punt in de grafiek gaat, wordt de exacte waarde van dit punt getoond. Zo kunt u in de grafiek ook de waarden bekijken.

Een opsomming:

A. Particulier

Voor de particulier zijn er verschillende rekenmodellen over geld: sparen en beleggen (16 berekeningen), lenen/krediet/hypotheek (25 berekeningen). Maar ook pensioen (3) en schenken/erven (8). Daarnaast zijn er een aantal basisberekeningen zoals autokosten, inflatie, kilometervergoeding, kopen op afbetaling, bruto/netto van je salaris, ontslagvergoeding, maximale hypotheek, inboedelwaarde, spaarrenten en WW uitkering.

Tot slot: er is ook een kalender met vele opties: valuta wisselkoersen, feestdagen, schoolvakantie enz…

B. Zakelijk

Naast de hierboven genoemde modules is er voor businessmensen werk/inkomen, schenken/erven (8), en ondernemen. Enkele rekenmodules specifiek voor starters en/of ZZP-ers zijn:

  1. Berekening van het optimale jaarinkomen voor de DGA (directeur groot aandeelhouder). Hierbij gaat het om het eigen inkomen van de DGA ten opzichte van de 42% of 52% schaal.
  1. Berekening van het uurtarief als ZZP-er of IB-ondernemer. Hier kun je de rekensom maken om het door jou beoogde netto besteedbaar inkomen te bereiken.
  1. Berekening van je netto inkomen als ZZP-er. Deze module rekent uit wat je netto verdient als je bij uurtarief A of B.
  1. Berekening van het aantal declarabele uren. Deze module is breed inzetbaar: ook voor parttimers, seizoenswerk, variabele werkweken enz…
  1. Berekening van de investeringsaftrek KIA. KIA staat voor ‘kleinschaligheidsinvesteringsaftrek’. Altijd interessant want de fiscus betaalt mee!

Wie is BerekenHet?

De site en mensen achter deze site zijn reeds actief sinds 11 jaar online. Het voordeel van deze site is dat je allerlei financiële invuloefeningen online kunt maken zonder dat je achteraf lastig gevallen wordt door callcenters of agressieve acquisitie. Met andere woorden: niemand kijkt over uw schouder mee (cookies?). Dat is toch een hele geruststelling!

Tip!

Mocht deze site nog niet bij je bekend zijn, beslist een bezoekje waard.

Tot slot de link: bereken het