Wordt verwacht: Google Voice!

Google Voice

De gratis dienst Google Voice komt binnenkort naar Belgie en Nederland. De telefoonoperatoren gaan hier in elk geval niet blij mee zijn. Google Voice kan hun inkomsten verder gaan afknabbelen. Voice een uitgebreid pakket waar je van alles mee dan doen. De komst ervan naar Nederland en Belgie moet je zeker in het oog houden!

 

Doel van Google Voice

Het is de bedoeling dat de gebruikers hun oproepen langs één enkel nummer laten passeren dat tegelijk thuis, op het werk en mobiele nummers belt. Daarbovenop zit een handige voicemail voor meerdere telefoonlijnen. De ontvangen voicemailberichten zullen (net zoals bij Gmail) gearchiveerd en geïndexeerd worden om opzoeken achteraf te vergemakkelijken. Ook de verzonden berichten worden op dezelfde manier behandeld. Google beweert dat ze de eerste zijn die hiermee voor de dag komt.

Hoe werkt Google Voice?

Het is een behoorlijk volledig pakket!

  1. Handig: je hebt één nummer voor al je telefoonapparaten: gsm en vast, met een abonnement.
  2. Ondeugend: de 'luisterfunctie': stiekem meeluisteren hoe je gesprekspartner je voicemail vol kletst en dan op het laatste moment toch opnemen.
  3. Je kan oproepen blokkeren zodat deze zelfs niet jouw toestel bereiken (schoonmoeder?).
  4. Ook nog handig: je kan zelfs kiezen welk toestel rinkelt wanneer een bepaald iemand belt: zo kan je alle werkgerelateerde telefoontjes op je werk laten aankomen.
  5. De voicemail kan zelfs gesproken tekst omzetten naar emailberichten.
  6. De begroetingsboodschap kan je personaliseren: plechtig, beleefd (collega’s, klanten), informeel en gewoontjes (familie, vrienden).
  7. Voicemails kunnen zelfs gedownload en doorgezonden worden.
  8. Call switch functie: je neemt een telefoontje op op het werk, schakelt over op je gsm en als je thuis bent, neem je het vaste toestel. Allemaal zonder je telefoontje te onderbreken (in theorie toch).
  9. Ook kunnen verschillende inkomende gesprekken worden samengevoegd tot een conference call.
  10. De dienst wordt gratis aangeboden: inkomsten moeten komen uit de internationale gesprekken en (Google kennende) advertenties.

Anders dan Skype

Google Voice werkt anders dan Skype. Van gelijk welke telefoon wordt er ingebeld op de voicemail en daar kan je een kiestoets pakken om gelijk welk nummer te bellen. Skype werkt handiger als je voor de computer zit en bovendien kan Skype ook videobeeld geven. Dat kan Google Voice niet. Internationaal bellen is dan weer goedkoper met Google Voice.

Google Voice