Hoe koppel je Twitter aan facebook en Linkedin

Twitter, Facebook en Linkedin zijn enkele sociaalnetwerksites. Sociaalnetwerksites zijn voornamelijk sites waar personen zonder de tussenkomst van een redactie of andere vorm van controle informatie  kan op plaatsen. Sociaalnetwerksites worden zowel door particulieren, zoals jij en ik, als door bedrijven gebruikt. Particulieren zullen hier informatie delen over hun hobby’s, familie, gevoelen enzovoort. Bedrijven zullen hier meer informatie over hun bedrijf op plaatsen zoals hun contactgegevens, hun visie en hun promoties. Sociaalnetwerksites kan voor een bedrijf zeker een goedkope manier zijn om reclame te maken. Particulieren daarentegen gebruiken dit meer als uitlaatklep, om te communiceren met hun vrienden en familie. Want communiceren met elkaar dat is natuurlijk ook de bedoeling van een sociaalnetwerksite. Ook artiesten maken graag en veel gebruik van Twitter en Facebook om het laatste nieuws in verband met hun muziek met hun fans te delen en om promotie te maken voor hun laatste nieuwe CD of Single. Linkedin wordt dan weer meer professioneel gebruikt. Veel bedrijven gebruiken Linkedin om contacten te leggen met andere bedrijven of om mensen te rekruteren voor hun bedrijf. Op Linkedin wordt dus meer professioneel genetwerkt.

De voordelen van het koppelen van verschillende sociaalnetwerksites

Als je vlot met een pc kan werken is het aanmaken en het beheren van een profiel op Twitter, Facebook en Linkedin niet zo moeilijk. Berichten of multimediafragmenten plaatsen gaat ook vlot met een druk op de knop. Tot hier geen probleem, maar wat als je actief bent op meerdere sociaalnetwerksites en je wil deze regelmatig apart updaten dan ben je toch al gauw een hele tijd bezig. Dat is tijd dat u misschien graag aan andere activiteiten wil besteden. Wat zou het dan toch handig zijn als u maar met één druk op de knop uw berichten op verschillende sociaalnetwerksites kan posten. U hoeft maar één site te bezoeken en maar één maal jou bericht in te typen. Ik hoef u niet te overtuigen dat dit een enorme tijdswinst kan opleveren. Het is een taak die u maar één maal hoeft uit te voeren. Laten we eens overlopen hoe we dit zo kunnen instellen.

LINKEDIN

We nemen aan dat u een Linkedin en Twitter  account heeft, mocht u deze niet hebben dan kan u deze alsnog gratis aanmaken via de volgende links:

 Linkedin: http://www.linkedin.com/ Twitter: http://www.twitter.com/

Stappenplan

 • Log in op Linkedin
 • Klik bovenaan op ‘Profiel’
 • In het dropdown menu dat u krijgt klikt u op ‘Menu bewerken’
 • Links zie je een grijze blok vindt je de blauwe link ‘Twitter account toevoegen’. Klik hier op.
 • In het scherm ‘Authorize Linkedin to use your accoun’ vul je jou login gegevens van Twitter in en druk op de button ‘app authosiseren’

Twitter is nu gekoppeld aan jou Linkedin profiel.

FACEBOOK

Nu is het tijd om Twitter aan Facebook te koppelen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. In dit artikel vindt u twee manieren om Twitter aan Facebook te koppelen. Voor de eerste mannier gaan we de settings van Twitter aanpassen. Voor de 2e manier gaan we de settings in Fecebook aanpassen.

Ok, hier gaan we: 

We nemen aan dat u een Facebook en Twitter  account heeft, mocht u deze niet hebben dan kan u deze alsnog gratis aanmaken via de volgende links:

 Facebook: http://www.facebook.com Twitter: http://www.twitter.com/

Stappenplan 1

 • Log in op Twitter
 • Ga naar 'Settings'
 • In 'Settings' klik je op 'Profile'
 • Onderaan 'Profile' zie je Facebook: 'Post Your Tweets to Facebook' Klik hier op.
 • Nu krijg je onderstaande afbeelding:
 • Klik hier op: 'Sign in to Facebook and connect your accounts'
 • Op het scherm dat je nu krijgt vul je jou login gegevens van Facebook in.
 • Nu moet je nog op 'Allow' klikken om Twitter toegang te verlenen aan Facebook.
 • Al je Tweets zullen vanaf nu op Facebook verschijnen.

LET OP: Retweets en @replies zullen niet gepost worden op Facebook, maar dat is natuurlijk niet zo erg.                                                                             

Stappenplan 2

 • Log in op Facebook
 • In een nieuwe tab in jou browser: Log in op Twitter
 • Surf naar https://apps.facebook.com/twitter/
 • Klik op de gele balk ‘Go To Your Twiiter Profile Settings To Start’
 • Nu kom je in je ‘Twitter Profile Settings’. Klik daar op de button ‘Post your Tweets to Facebook’
 • Nu dit nog bevestigen door in de popup op ‘allow’ te klikken.

Automatiseren

Zoals met veel zaken op het internet of met een pc kan je veel taken automatiseren. Dit kan ook zo met het koppelen van verschillende sociaalnetwerksites aan elkaar. Je vindt op het net hiervoor een aantal handige tools of sites. De meeste tools en sites zijn trouwens gratis. Een van de betere en bekendste site is IFTTT. IFTTT staat voor If This Then That. Het is een gratis online dienst waar je diverse sociaalnetwerksites aan elkaar kan koppelen. Meer informatie over deze website op http://ifttt.com/wtf

Tweetcaster is dan weer een andere app waarmee je Twitter aan Facebook kan koppelen. Tweetcaster is wel een mobile app, dus voor op jou mobieltje. Tweetcaster is er voor verschillende platformen zoals Blackberry, Android, Iphone & Ipad en Windows Phone. Meer informatie over Tweetcaster kan u vinden op http://tweetcaster.com/

Links

Twitter: http://www.twitter.com

Facebook: http://www.facebook.com

Linkedin: http://www.linkedin.com

IFTTT: http://ifttt.com/wtf

Tweetcaster: http://tweetcaster.com/

Conclusie

Nu dat u Twitter aan Facebook en Linkedin gekoppeld heeft, hoeft u maar 1/3 van het werk meer te doen als u iets met de mensheid wil delen. Ook blijft uw Twitter, Facebook en Linkedin account steeds up to date zonder al te veel moeite, en staat op alle accounts dezelfde informatie.

Nu heeft u extra tijd voor andere zaken!