Fictieve profielen op het internet

Inleiding

Iedereen die gebruik maakt van het internet is er weleens een tegen gekomen, een fictief persoon. Iemand die op een profielsite of datingsite een contactadvertentie heeft geplaatst die op fictie is gebaseerd oftewel fake is.

Waarom worden fictieve advertenties gemaakt?

Het internet is een ideale manier om je anders voor te doen dan je daadwerkelijk bent. je zit immers achter je pc of laptop en er is niemand die jou recht in je ogen aankijkt. Sommige mensen die een fictief profiel maken zijn daadwerkelijk opzoek na contact naar met leeftijdgenootjes of lotgenootjes maar durven niet hun ware ik te tonen en maken daarom gebruik van een andere identiteit en profielfoto.

Echter kan er ook een andere reden zijn waarom fictieve contactadvertenties gemaakt worden, om er simpel weg een slaatje uit te slaan oftewel om geld mee te verdienen. Hier gaan we dit artikel op richten.

Hoe wordt zo'n profiel samengesteld

  • Er word een foto gezocht van het internet.
  • Er wordt een identiteit aangegeven aan het profiel.

Deze twee horen bij de persoon die zijn eigen ik niet durft bloot te geven op het internet maar verder geen doelen heeft en zal gewoon het contact aangaan zodra een reactie komt op zijn of haar advertentie of profielsite.

  • De profielsite of advertentie wordt opgemaakt.
  • De antwoordtektst wordt opgemaakt.

Foto's zoeken op het internet

Dit is de eerste stap naar de fictieve persoon die wordt bedacht door degene die hiermee een leuke bijverdienste kan verdienen.

Het internet is een grote database een perfecte plek om opzoek te gaan naar foto's van een knappe vrouw of leuke kerel die gewoon puur natuur overkomt alsof het je buurman of buurvrouw zou kunnen zijn.

De Faker zal minimaal 2 a 3 foto's van dezelfde persoon online gaan opzoeken zodat het profiel niet direct fake lijkt en de desbetreffende bezoeker van de profielsite of contactadvertentie niet direct de pagina wegklikt.

Nu wordt er een identiteit aan de advertentie gegeven

Zodra de foto's gevonden zijn gaat hij/zij door met stap twee. De foto krijgt een identiteit, dat wil zeggen er word een naam, leeftijd,hobby's toegevoegd en eventueel nog meer kenmerken. Hoe meer kenmerken hoe betrouwbaarder het overkomt immmers. Aan alles word gedacht door de persoon die het fictieve persoon bedenkt, er wordt zelfs een apart emailadres aangemaakt. Het zogeheten profiel document. Compleet met familienaam en contactgegevens.

Er wordt een persoon gecreerd niet in werkelijkheid bestaan een fictieve persoon dus simpel gezegd een fake advertentie.

Nu wordt de opmaak van de advertentie gemaakt

De foto's zijn verzameld, het profiel heeft een eigen identiteit gekregen. Nu wordt erover gegaan op de opmaak alles moet immers goed zijn en bezoekers trekken, hoe meer bezoekers reageren hoe meer inkomsten worden gegenereerd.

Bij stap 3 wordt aan de hand van de foto de opmaak bepaald. Stel er staat een leuke man met bruin haar en groene ogen, leeftijd geschat op 25 jaar met normaal postuur en in je identiteit gegevens staat dat hij single is zou dit de contactadvertentie kunnen zijn.

Voorbeeld

"Nette verzorgde single man zoekt, een leuke vrouw om een gezellig mee te daten en genieten. Ben jij tussen de 20 en 30 jaar goed verzorgd en heb jij wel zin in een leuke en gezellige date, neem dan contact met mij op."

Hier zullen uiteraard door vrouwen op gereageerd worden, wie wil dat nu niet als je opzoek bent na een leuk single man. Reageren is niet erg maar let op het antwoord mailtje wat je terug krijgt na jou reactie op de advertentie.

De antwoord mail

Je hebt gereageerd op de contactadvertentie en bent dolblij als je een berichtje terug ontvangt in je mailbox het moment dat het om een fictief persoon gaat let op de volgende dingen.

  1. Hij/zij zou jou het gevoel geven dat jij de enigste bent zodat dit jou een goed gevoel geeft en bij jou intresse en aandacht opwekt.
  2. Hij/zij zou jij proberen te geven wat jij nodig hebt in de mail en je daarmee proberen te prikkelen.
  3. Moment dat het om een fictieve advertentie gaat er het enige doel is geld generen zou hij je laten denken dat smsen/bellen na een betreffend nummer de enige manier is om contact te houden.
  4. Hij/zij zou er zelfs een creatief verhaal van maken met uitleg waarom dit de enige manier is om zo contact te onderhouden.

Conclusie

Voor jij op een profielsite of contactadvertentie ingaat controleer de foto of die niet ergens van het internet is geplukt en let op de kleine details. Ga nooit in op sms/bellen als jij echt daadwerkelijk opzoek bent na contact want je wil toch niet betalen voor een fictief persoon die door iemand is bedacht?