Hoe krijg je zoveel mogelijk vrienden op hyves

Hyves

Met over de 9 miljoen leden kan hyves zich met recht de populairste site van Nederland noemen. Sommige mensen maken er een sport van om zoveel mogelijk vrienden te krijgen op hyves. Van vage kennissen tot klasgenootjes van de basisschool. Iedereen wordt toegevoegd. Het is ook wel grappig om via hyves te zien wat er van iedereen geworden is en hoe hun leven nou is. Via hyves kan je ook goed op de hoogte blijven van het leven van je "vrienden". Veel mensen houden een blog bij of anders kan je wel (stiekem) de krabbels lezen om te zien wat de ander bezig houdt. Hieronder een overzicht van tips om vrienden te maken op hyves.

Klasgenoten

Het kan wat moeilijk zijn om al je klasgenoten terug te vinden op hyves. Zeker wanneer het gaat om klasgenoten van de basisschool. Ze kunnen zijn verhuisd of bijvoorbeeld een andere naam hebben aangenomen als ze getrouwd zijn. Via oude klassenfoto's of jaarboeken kan je kijken wie er allemaal bij je in de klas zaten. Sommige zal je je vast nog wel zo herinneren, maar aan andere moet je weer even herinnerd worden. Wanneer je alle namen hebt, kan je via hyves gaan zoeken. Het makkelijkste is om te zoeken op voornaam en achternaam. Wanneer dit geen resultaten oplevert kan je zoeken op voornaam en woonplaats. Niet iedereen zet zijn achternaam zomaar op hyves. Er is een kans dat hier nog niks uitkomt. Tenslotte heeft ook niet iedereen hyves. Een idee kan nog zijn om op de hyves te kijken van oude klasgenoten die je wel hebt gevonden. Misschien staat de klasgenoot die jij zoekt wel tussen hun vrienden.

Familie

Was Hyves in zijn begintijd nog vooral voor jongeren, het wordt nu ook steeds populairder bij ouderen. Het is een makkelijke manier om contact met familie leden te onderhouden. Je naaste familie leden zal je waarschijnlijk zonder problemen vinden, maar het kan ook leuk zijn om naar verre familie leden te zoeken. Zoals bijvoorbeeld nichten en neven die je al jaren niet meer gezien of gesproken hebt.

Je kan ook familie leden warm maken om een hyves aan te maken. Het is een kleine moeite om een krabbel of een berichtje te sturen. Op die manier blijf je misschien makkelijker betrokken bij elkaars leven.

Vrienden, kennissen en collega's

Vaak voegen mensen al hun bekenden toe op hyves. Van je echte vrienden is het vanzelfsprekend dat je ze toevoegt op hyves. Maar veel mensen hebben ook veel kennissen. Dit kunnen vrienden van je vrienden zijn of bijvoorbeeld leuke mensen die je tijdens uitgaan of vakanties hebt ontmoet. De makkelijkste manier om kennissen op hyves te vinden is via andere profielen. Kijk bij de vrienden van je vrienden of die leuke kennis van jou er tussen staat.

Wanneer je werkt zal je zien dat veel collega's op het werk ook hyves hebben. Misschien heeft je bedrijf wel een eigen hyves. Op die manier kan je in één klap zien wie van je collega's hyves hebben. Als ze zich tenminste bij de bedrijfs hyves hebben aangemeld. Hyves kan een manier zijn om met je huidige collega's in contact te blijven of om het werk nog even door te nemen. Bij de meeste bedrijven is het een komen en gaan van personeel. Via hyves kan je ook je oude collega's terug vinden.

Onbekenden

Op Hyves zijn er vele hyves sites te vinden over verschillende onderwerpen. Dit kan bijvoorbeeld een tv programma, bekende Nederlander of een merk zijn. Je kan lid worden van zoveel sites worden als je wilt. Op de meeste van deze hyves sites is een soort forum en kan je berichten sturen over het onderwerp van de site. Je hebt sites met weinig leden, maar ook met in de duizenden leden. Misschien ontmoet je via deze hyves wel mensen met wie je leuke berichten kan sturen omdat je intresse hebt in hetzelfde onderwerp. Dit is ook een manier om vrienden te maken.