Schrijf een artikel per dag

Schrijf een artikel per dag

Er zijn tegenwoordig veel artikel sites op internet waar geld te verdienen valt met het schrijven van artikelen. Om je inkomsten te vergroten heb ik een stappenplan geschreven om iedere dag een artikel te kunnen schrijven en te publiceren. Het schrijven van een artikel per dag geeft je een verplichting en houd je gemotiveerd om door te gaan met schrijven. Probeer daarom iedere dag een artikel te schrijven na een jaar heb je 365 artikelen en een basis voor een inkomen online.

Stappenplan

Om iedere dag een artikel te kunnen schrijven die voldoende kwaliteit hebben om inkomsten te genereren kun je gebruik maken van het volgende stappenplan. Begin voor het schrijven met de voorbereiding en maak een lijst met onderwerpen waarover je kunt schrijven.

1. Maak een lijst met onderwerpen

Maak een lijst met onderwerpen waarover je zou kunnen schrijven. Schrijf alles op wat in je op komt schrappen doen we later wel. Een stuk of 20 onderwerpen is voorlopig wel even voldoende. Kies onderwerpen waar je veel over weet of veel over zou willen weten.

2. Verwerk de onderwerpen

Bekijk al de onderwerpen op je lijst kritisch en bedenk deelonderwerpen. Stel een van je onderwerpen is honden. Nu kun je hier de volgende deelonderwerpen voor bedenken.

  • Hondenvoer
  • hondenspeelgoed
  • honden verzorging
  • honden training

Met deze deelonderwerpen kun je concrete artikelen bedenken.

3. Bedenk de artikelen

Uit de deelonderwerpen kunnen artikelen gehaald worden waarover geschreven kan worden. Om het voorbeeld honden maar weer te nemen.

  • Welke hondenvoer is het beste voor mijn hond?
  • Waar koop je goedkope hondenvoer?
  • Waarom eet mijn hond zo slecht
  • Welk speelgoed vind een hond leuk
  • 10 tips om te spelen met je hond

Op deze manier kun je al je onderwerpen uitwerken in concrete artikelen. Al deze artikelen zet je op een lijst zodat je hier iedere dag een artikel van kunt schrijven.

Zorg dat de lijst lang genoeg is om voorlopig te kunnen schrijven en sorteer je artikelen op de lijst niet. Tien dagen over honden schrijven werkt misschien niet altijd namelijk. Zodra je basislijst af is kun je beginnen met het schrijven van een artikel per dag.

Schrijven van artikelen

4. Het schrijven van de artikelen.

Neem iedere dag een uur de tijd om een artikel te schrijven de ene keer zul je sneller klaar zijn en kun je een aan tweede artikel schrijven de andere keer heb je geen tijd maar probeer wel je norm van 365 artikelen in een jaar te halen.

5. Begin met denken

Voordat je begint met schrijven bekijk je het onderwerp van de dag en denk je eerst na over indelen en opzetten van het artikel. Doe wat research op internet over het artikel en bedenken een grove opzet van het artikel. Op het moment dat je een beeld hebt hoe het artikel er uit gaat zien begin je pas met schrijven.

6. Schrijven van het artikel

Begin nu met het schrijven van het artikel hou je aan de opbouw met een inleiding of vraagstelling het te behandelen onderwerp en een slot. Schrijf gewoon het artikel achter elkaar uit en denk er niet te lang over na. Dit heb je ten slotte in je voorbereiding al gedaan en het hele onderwerp zit al in je hoofd.

7. Redigeren

Als je artikel af is begint het echte werk pas het redigeren (nalezen en schrappen/herschrijven) van je artikel. Ga je complete artikel door en haal er rare zinnen en zinsconstructies uit maak je tekst leesbaar voor je doelgroep.

8. Pakkende titel

Maak nu een pakkende titel voor je artikel of gebruik de naam van het artikel die je bedacht hebt in je brainstorm sessie.

9. Wegleggen en nalezen

Leg nu het artikel weg voor een paar dagen en pak het daarna nog eens op. Lees het door alsof je iemand bent uit je doelgroep en pas het eventueel nog aan.

10. Publiceren

Ben je helemaal tevreden over je artikel dan is het nu klaar om te publiceren. plaats het op de site waar je actief bent en zorg voor een afbeelding bij het artikel.

Tot slot

Het schrijven van artikelen is niet eenvoudig. Met dit stappenplan is het mogelijk om gestructureerd om te gaan met het schrijven van artikelen. Het helpt je niet om de inkomsten uit artikelen te maximaliseren door backlinks of gericht te schrijven op zoekwoorden. Hierover zijn al voldoende artikelen geschreven. De technieken kunnen natuurlijk wel toegepast worden bij het schrijven van je artikelen maar dit stappenplan is erop gericht je een basis met artikelen te geven waarop je wat extra inkomsten kunt genereren.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden