Blog het laatste nieuws en krijg veel bezoekers

Krijg veel bezoekers door het laatste nieuws te bloggen

Wat veel bloggers doen om meer bezoekers en naambekendheid te krijgen is het posten van blogs met het laatste nieuws. Veel mensen gaan op het internet opzoek naar het laatste nieuw, omdat de regionale kranten e.d. niet gelijk nieuwe informatie kunnen publiceren. Bloggers kunnen dit wel en daarom worden blogs met het laatste nieuw veel bekeken.

Een nieuwe blog hoeft niet goedgekeurd en verbeterd te worden voordat het gepubliceerd kan worden en mensen het ook werkelijk kunnen lezen, bij kranten, het nieuws op tv en andere media is dit wel het geval.

Dit zorgt voor veel voordelen, maar toch zijn enkele nadelen niet uitgesloten...

Voorbeeld van het laatste nieuw bloggen

Een groot voorbeeld van nieuws posten op je blog voordat het in de krant staat vond plaats in 2005.

In juli 2005 was er terrorisme in Londen. Alle passagiers werden uit een metro geëvacueerd, omdat er een explosie plaatsvond. In de buurt stond een man met een mobiele telefoon die foto’s van de gebeurtenis begon te maken. Een paar uur later stonden deze beelden op het internet. Bloggers vonden deze informatie interessant en begonnen berichten over de metro te publiceren op hun site. En zo wist iedereen voor het einde van de dag wat er aan de hand was, voordat het in de kranten stond.

Doordat er zoveel over het terrorisme werd gepraat op het internet voelden de mensen zich opeens angstig, alsof zoiets met henzelf kon gebeuren. Dit komt omdat de blogs vaak persoonlijk worden geschreven, waardoor de informatie op de mens wordt gericht.

Nu weer terug naar het hoofdonderwerp: je krijgt veel bezoekers door het laatste nieuws te bloggen. Dit heb je kunnen zien in het voorbeeld, waarbij veel mensen informatie zochten over het terrorisme in Engeland.

Meningen van schrijvers over het laatste nieuw op blogs

Veel ervaren schrijvers e.d. vinden het goed dat er veel meer over het laatste nieuws wordt geschreven dan vroeger. Het geeft je de mogelijkheid om het verhaal van verschillende kanten te bekijken, door de meningen van anderen te lezen. In een krant of op het nieuws is deze mogelijkheid erg beperkt.

Nadelen van het laatste nieuw op blogs

In het tegendeel zijn er degenen die niets met het nieuws op blogs e.d. te maken willen hebben en de argumenten die gebruikt worden zijn zo slecht nog niet: Kranten en nieuws op de televisie is gecheckt, ‘gedubbelcheckt’ en dat proces wordt nog een paar keer herhaald. Op deze manier kan men ervan uit gaan dat het alleen goede feiten bevat.

Zoals je misschien al raadt: bij blogs is dit niet het geval. Veel bloggers horen iets over het laatste nieuw, wat misschien alleen maar speculatie is, en zetten dat op hun blog. Blogs zijn dus niet altijd te vertrouwen. Dit moet je in je achterhoofd houden wanneer je blog berichten leest. Als men dit niet doet kan het zijn dat de verkeerde informatie op andere sites wordt gezet en zo veel mensen verkeerd geïnformeerd worden.

Slot

Nu deze verschillende standpunten zijn behandeld is het aan jou om een keuze te maken: Ga je nieuws lezen op blogs of zelfs nieuws op je eigen blog zetten, of houd je het bij het nieuws op de tv en kranten?