Blog starten om geld te verdienen

Hoe start je een blog voor de winst

Een online identiteit is belangrijk als het gaat om online geld te verdienen. Om in contact te komen met een groot aantal mensen kan men zich geen beter forum wensen dan het wereldwijde internet. Ben je op zoek naar een middel om je expertise aan de man te brengen, er een beetje geld mee te verdienen,  dan kan je overwegen om een blog te starten.

Wat is een blog

 Een blog is eigenlijk een soort van online dagboek. Met een blog kan je dagelijks nieuws posten, sommige mensen hebben een persoonlijk blog om hun familie op de hoogte te houden. Je kan video’s of foto’s posten zodat je familie op de hoogte blijft met wat je op het eigenste moment mee bezig bent. Maar hier gaan we het uitsluitend hebben over een zakelijk blog. Dit is een blog dat ingezet wordt voor zakelijke doeleinden, bijvoorbeeld om producten te verkopen of bepaalde diensten. Om interessant te zijn voor mensen heeft je blog bepaalde zaken nodig:

  • Regelmatig een update plaatsen met nieuwe artikelen
  • Zorgen dat mensen de weg naar je blog vinden
  • Registreren bij zoekmachines zodat je blog gevonden wordt in de zoek resultaten

Hoe starten we nu

 Ben je een leek wat bloggen betreft, dan kan je beter gebruik maken van een gratis blogging platform, kwestie om wat ervaring op te doen. Sites zoals Bloggger.com, Wordpress.org, Blogspot.com en nog vele andere bieden gratis blogs aan voor hun gebruikers. Afhankelijk van welke site je kiest, het thema en de nodige plug- ins kan je toch in een mum van tijd online zijn. De blog platforms begeleiden hun gebruikers stap voor stap zodat het helemaal niet moeilijk is om een blog te starten, geraak je toch niet verder dan is er altijd wel een helpdesk waar je vragen kan stellen. Vooraleer je nu start met bloggen kan je best een gepast theme kiezen die bij je product past. Om een voorbeeld te geven van een theme met niche gaan we het even hebben over ambachten, ben je een kei in dit onderdeel dan schrijf je artikels over ambachten of specifiek over een bepaalde ambacht zoals schoenmaker of bakker. Eens een besluit genomen welk je niche het nu wordt of is dan is het tijd om content te schrijven en te publiceren.

Hoe verdienen we nu een beetje geld

Om nu werkelijk een beetje geld te verdienen met je blog heb je natuurlijk bezoekers nodig, liefst zoveel mogelijk. Dit is nu het moment waar marketing om de hoek komt kijken. Om te beginnen verkeer naar je blog te genereren kan je je vrienden en familie leden vertellen over je blog, zei kunnen het op hun beurt ook weer verder vertellen. Want het spreekt wel een beetje voor zichzelf wil je een beetje geld verdienen met je blog zal je ook mensen naar je blog moet halen. Eens je een bezoekers hebt kan je een paar winstgevende toevoegingen doen aan je blog, dit kan zijn met:

  • Google adsense
  • Advertentieruimte verkopen op je blog
  • E- book marketing
  • Affiliate marketing

 Google adsense: De simpelste stap is Google adsense, je maakt dan gebruik van reclame die automatisch afgestemd wordt op je blogberichten. De verdienste begint wanneer iemand klikt op een reclame die op je blog verschijnt

 Affiliate marketing: Je kan een product van iemand anders promoten op je blog waar je dan als je een verkoop gerealiseerd hebt een bepaald percentage op krijgt. Best kies je dan een product die gerelateerd is aan je blog.

EBooks: Dit zijn korte downloadbare elektronische boeken die u zelf kunt maken en verkopen op uw website. Ze kunnen op een verscheidenheid van onderwerpen bevatten , maar ook hier weer proberen dat het een ebook is die gerelateerd is aan je blog.

Tot slot: Starten met je blog

Blogs kunnen worden gebruikt om een beetje geld te verdienen, dus start met je blog, zorg voor bezoekers, hang er een verdienmodel aan en langzaam maar zeker zal je er geld mee verdienen.