Betrouwbare webhosting van websites op dedicated servers

Enige tijd geleden heb ik voor MKB bedrijven uitgezocht waar je makkelijk een nieuwe website kan laten registreren. Er zijn namelijk zo veel aanbieders voor domein registratie en webhosting, dat ik 'door de bomen het bos niet meer kon zien'. Ik kwam er achter dat het starten en hosten van websites niet zo makkelijk is als het lijkt. Er zijn vele keuzes die je moet maken. Bijvoorbeeld de keuze voor een goede domein naam. Daarnaast moet je je Website ergens hosten. Het registreren van een domein naam kost geld. Er is ook een ict dienstverlenerbij jou in de buurt die helpt bij domeinregistratie.

Hoe kies ik een betrouwbare partner voor webhosting?

Bovendien werd mij gevraagd of ik 'dedicated webhosting' of 'Dedicated Servers' wilde hebben. Ik wist nog niet eens wat het betekent om een `Dedicated Windows Server` te hebben! De resultaten van mijn zoektocht staan hieronder beschreven.

Webhosting en domeinregistratie

Het vinden van de goedkoopste domeinregistratie was mijn eerste doel.

Nationale domeinregistratie

Ik had een interessante domein naam in gedachten. Ook hier moest ik meteen keuzes. Bijvoorbeeld of ik alleen de Nederlandse domeinregistratie (.nl) wou hebben, of ook de domeinregistratie voor België (.be). Uiteraard kan je ook kiezen voor andere domein registraties, zoals .org, .nu en .ocm. Dat leek mij niet nodig voor mijn simpele website.

Internationale domeinregistratie

Voor grote bedrijven is het echter zaak goed na te denken over internationale domeinregistratie, zoals een .eu domeinregistratie. Dat kan in de nabije toekomst veel problemen voorkomen.

Computer als server

Het vinden van een goede partij voor webhosting was mijn tweede doel. Het blijkt mogelijk te zijn om de bestaande computers binnen het eigen MKB bedrijf te gebruiken als Server. Dat betekent dat je geen extern webhosting bedrijf nodig hebt voor het 'in de lucht' houden van de websites van de eigen organisatie. Dat heeft voordelen en nadelen. Het lijkt verstandig om een externe partij voor web hosting in te schakelen. Elk mkb bedrijf wil immers voorkomen dat er 'downtime' van de verschillende websites is. Potentiële bezoekers kunnen de websites dan immers niet bereiken. Het beschrijven van Colocatie servers laat ik hier buiten beschouwing.

Dedicated Server en Server hosting oplossingen

Het blijkt erg belangrijk te zijn om,als mkb bedrijf, een 'echte' eigen dedicated server (of private server) te hebben. Op een dedicated server draaien dan alleen de websites van jouw bedrijf. De keuze van een operating system dat drait op jouw dedicated server is van groot belang. Zo kunnen de kosten van onderhoud van elk operating system enorm verschillen. Enkele mogelijkheden licht ik hier toe. Het wordt geen technisch verhaal.

Dell business servers

Dell is vooral bekend door het aanbieden van goedkope computers. Dell biedt echt ook oplossingen voor webhosting en eenhttp://www.dedicated-servers.nu/Goedkope_dedicated_server@@goedkope dedicated server. Meer informatie hierover vind je op de website van Dell in de rubriek Business Servers. Voordeel van Dell is dat de aangeboden service erg goedkoop is. Dell is echter een groot internationale onderneming. Nadeel daarvan is dat er geen bedrijf in de buurt is, die je makkelijk kan bellen indien er problemen zijn.

Microsoft server

Microsoft is vooral bekend om de operating systems voor personal computers, zoals Windows Vista Het nadeel van microsoft is dat je een jaarlijkse licentie fee moet betalen aan Microsoft. Voordeel is dat het Windows Datacenter erg betrouwbaar is gebleken in de afgelopen jaren.

Linux server

Linux is open source software. Dat betekent dat er niet bedrijf aantoonbaar eigenaar is van alle broncode. Linux gebruiken kost op zich dus geen geld. Het is wel verstandig een bedrijf in te huren dat onderhoud jou kan uitvoeren, indien je er zelf geen verstand van hebt. Het onderhoud van de Linux server is daarom goedkoper dan een Microsoft dedicated server, omdat er geen jaarlijkse licentie voor betaald hoeft te worden.

Luna en Ubuntu server hosting

De mogelijkheden van Luna en Ubuntu server hosting moet ik nog uitzoeken. Heb jij tips en ideeen? Laat dan een reactie achter bij dit artikel, dan kan de kwaliteit van dit artikele verbeteren voor de volgende bezoekers van deze pagina!

Tips bij webhosting en domeinregistratie

  1. Dedicated server hosting is voor leken zoals ik geen eenvoudige materie. Ik verwacht dat er iets meer duidelijkheid is over Dedicated server hosting na het lezen van dit artikel.
  2. Alle domein namen worden geregistreerd bij de stichting internet domeinregistratie (SIDN).
  3. Bij sommige hostingpartijen kan je ook een website maker vinden. Dan heb je hosting en website beheer in een hand.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden