Hoe bepaal je de Optimale Internet Marketing Strategie

Internet Marketing

Er zijn volop bewezen strategieën die u helpen de prestaties en winstgevendheid van uw bedrijf verbeteren. Businessplanning helpt u doelgerichter te werken, waardoor u de grip op uw bedrijf vergroot en u de groei een impuls geeft.

Verbetering van uw marketingstrategie is de manier om de service aan uw klanten te verhogen en succesvoller nieuwe klanten aan te trekken.

Een internet strategie is een uitstekende tool om meer leads te genereren, personeel aan te trekken en natuurlijk direct online te verkopen. Het internet biedt uw bedrijf nog legio mogelijkheden.

Een eenvoudig stappenplan naar succes!

Het vinden van nieuwe klanten en het verbeteren van klantrelaties bereikt u door ontwikkeling van een praktische marketingstrategie.

Uw marketingstrategie is uw plan van aanpak om de behoeften van uw klant te achterhalen of te creëren en daar vervolgens met uw producten of dienstverlening op in te spelen zodat u winstgevende klant relaties opbouwt. Het is de basis van uw bedrijf. Wanneer u wilt groeien moet u het volgende doen:

Bepaal uw internet marketing doelen

De makkelijkste manier om snel uw marketinginspanningen te verbeteren is om eerst uw doelen te bepalen en vervolgens terug te werken aan een plan van aanpak hoe u uw doelen wilt bereiken. Waar wilt u over 2 jaar met uw bedrijf staan en over 5 jaar? En wat wilt u het komende jaar bereiken? Wilt u de relatie met bestaande cliënten verbeteren of een specifiek aantal nieuwe cliënten verwerven.

Veel bedrijven zijn nogal gefocust op nieuwe klanten, maar het is veel makkelijker en goedkoper om vaker en meer aan bestaande klanten te verkopen en oude relaties te reactiveren.

Identificeer de ideale klant

Veel bedrijven richten zich op een (te) brede doelgroep en daarom zijn marketinginspanningen niet zo effectief. Het is al vaak gezegd maar bij de meeste bedrijven levert 20% van de klanten 80% van de winst op. Richt daarom uw pijlen op de 100 ideale klanten. Uit onderzoek blijkt dat klanten gemiddeld eerst 7x van een product of bedrijf moeten horen, voordat zij tot aankoop overgaan. U kunt daarom beter 100 klanten 10 keer benaderen, dan 1000 potentiële klanten 1 keer.

Wanneer uw bedrijf zich richt op consumenten gaat deze strategie niet op, maar richt u dan op een buurt of groep met specifieke kenmerken.

Kies uw marketingtools

Vervolgens moet u bepalen hoe u uw cliënten wilt benaderen. U kunt kiezen voor adverteren, persoonlijk contact, direct mail, internet, e-mail, beurzen en PR. U onderscheidt zich al van de concurrentie wanneer u meer communiceert. Dus wanneer in uw sector persoonlijk contact gebruikelijk is, kunt u de concurrentie op achterstand zetten door bijvoorbeeld internet marketing en direct mail aan uw marketingmix toe te voegen.

Bied meerwaarde

Wanneer u weet:

  • wie u wilt bereiken en
  • hoe u ze gaat bereiken, moet u bepalen
  • hoe u ze gaat overtuigen

Een goed product is goed genoeg. Daarom hoeft u niet zo erg te focussen op uw unique selling points (USP), maar welke waarde uw product uw klant biedt en welk probleem het oplost. Denk hierbij aan geld besparen, geld verdienen, meer gemak, minder zorgen, etc.

Dit onderdeel is het moeilijkst van marketing, maar zeker de moeite waard daar de nodige tijd aan te besteden. Dit is waarmee u zich onderscheidt en positioneert. Bij veel bedrijven ligt het marketingprobleem niet aan de kwaliteit van de producten. Dan is het slechts een kwestie van het naar voren halen van de voordelen. Er zijn ook voor uw bedrijf volop mogelijkheden om op korte termijn uw marketingstrategie te verbeteren en daarmee de winst te verhogen.

Zoekmachine optimalisatie

De laatste stap is het geschikt maken of laten van uw website voor de zoekmachines. Indien u weet hoe uw potentiële klant zoekt, kunt u daarop focussen.

Bouw een winstgevende relatie

Belangrijker nog dan nieuwe klanten vinden, is klanten behouden. U zult daarom een voor beide partijen winstgevende relatie moeten opbouwen. Voor de cliënt hoeft dit niet altijd in geld te worden uitgedrukt (comfort, gemak etc.). Klanten stappen niet zo snel over naar een andere dienstverlener, maar daarvoor is het wel noodzakelijk regelmatig in contact te blijven met uw cliënten. Zoek concrete aanleidingen om contact op te nemen, zoals nieuwe producten en acties. E-mail is hiervoor een handige tool, want hiermee communiceert u snel en vrijwel gratis.

Veel cliënten maken flinke sprongen door actief op zoek te gaan naar potentiële klanten en marktkansen. Wanneer u een bepaalde groep goede diensten en service verleend, is het niet zo moeilijk deze diensten (eventueel in aangepaste vorm) aan vergelijkbare groepen te verkopen.

Tips

Wilt u een eigen website laten ontwikkelen? En bent u op zoek naar een Freelance Ruby on Rails developer, of snelle Wordpress websitebouwer? Kies een website maker bij u in de buurt. 

Handige links

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden